Apple Watch'a uygulama tasarlayan ilk Türk

Hollywood'un birçok ünlü yapımının afiş projelerini hazırlayan Türk olarak tanınan Antalyalı Gökşan Özman, Antalya ve Manhattan'daki şirketlerinde yürüttüğü akıllı telefon uygulamalarına benzer bir uygulamayı Apple Watch için hazırladı. Özman bu uygulamayla WatchOS Apple Store'a giren ilk Türk şirketi oldu.

ANTALYA ve Londra'da 2003 yılından beri grafik tasarım işleri yapan, Manhattan'da kurduğu şirketle de Hollywood filmlerinin afiş projelerinde yer alan 34 yaşındaki Gökşan Özman, yaklaşık 4 yıldır da Manhattan ve Antalya'daki şirketleri aracılığıyla ABD'de yazılım sektöründe faaliyet gösteriyor. 'Nuh', 'Yerçekimi', 'Yanlış Kapı', 'Vahşet Tanrısı', 'Yarının Sınırında', 'Para Avcısı', 'Taşıyıcı', '40 Gün ve 40 Gece' filmleri de dahil birçok dünyaca ünlü yapımın tanıtım projelerine imza atan Gökşan Özman, Apple'in ilk kişisel giyilebilir ürünü Apple Watch için tasarladığı uygulama ile Apple Store'e giren ilk Türk şirketi olmayı başardı.

YAZILIM VE TASARIM SÜREÇLERİNİ YÖNETİYOR

Gökşan Özman, sadece grafik-tasarım değil, akıllı telefon uygulamaları, internet siteleri, Apple Watch'a destek sağlayan ve reklamcılık sektörüne entegre teknolojik altyapılara yönelik hizmetler vermeye başladıklarını da kaydetti. Şirketinin geldiği noktadan kaynaklanan davet yetkisiyle vize türünün turistten 'business'e geçmesiyle daha fazla büyük şirkete ulaşma imkanı oluştuğunu belirten Gökşan Özman, çok aktif hizmet veren Newyork ofisinin özellikle yazılım ihtiyaçlarını tamamen karşıladığını söyledi. Özman, çok sayıda Amerikan şirketinin internet siteleri, akıllı telefon uygulamaları, EOS Android pazarındaki içerik geliştirmelerinin hem dizayn hem uygulama süreçlerinin tamamını yönettiklerini kaydetti.

FİRMASINI ANLATAN BİR UYGULAMA

Bunun dışında akıllı saatlerin, Apple Watch'ın getirdiği yeni bir pazar oluştuğunu aktaran Gökşan Özman şunları söyledi:

"Dünyada akıllı saat uygulamalarını neredeyse ilk uygulayan firmalardan biriyiz. Türkiye'de ise tek giriş yapan firmayız. Şu an Apple Watch'ın ikinci ürünü, yayına girmek üzere olan Apple Store onayında. Uygulama süreci tamamlandı, içerik okeylendi. Kendi şirketimiz üzerine geliştirdiğimiz reklam ağırlıklı bir uygulama. Akıllı saatin teknik özelliklerini içersinde barındıran bir uygulama. Bu noktada bütün bu sistemlerle ve beklenen fikirlerle entegre edilebilecek geniş bir pazar, yazılım dünyası. Özellikle WatchOS 2 ile birlikte olanaklar daha da genişledi. O da artık akıllı telefon kadar akıllı bir pazar ve daha özel bir içeriğe sahip." 

YURTDIŞINA YAZILIM İHRACATI

Bu süreçlerin yönetiminde Antalya şirketi olmanın çok büyük etkeni olduğuna işaret eden Özman, işçilik maliyetleri ve Türk zekasının getirdiği büyük artıların çok ciddi farklılık yarattığını kaydetti. Standart Amerikan tasarımlarından farklı tasarımlar ürettiklerini belirten Özman, "Ama uluslararası standartlarda üretiyoruz. Evet orada da üretim yapan bir ekip var ama, temel tasarım takımımız Antalya'da. Biz aslında tasarımı ve yazılımı yurtdışına ihraç ediyoruz" dedi.

 

30 Eki 2015 - 12:08 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber