Antalya'daki orman yangınıyla ilgili Bakan Pakdemirli'den açıklama

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Antalya'da sabah saatlerinde başlayan orman yangınına ilişkin yaptığı açıklama, "Kumluca yangını, gece itibarıyla iklimsel bir değişiklik olmazsa 'kontrol altında' diyebiliriz" dedi

TARIMve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli: İklimsel Bir Değişiklik Olmazsa Yangın Kontrol Altında Diyebiliriz, System.String[]
Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli Antalya'nın Kumluca ilçesinde sabah saatlerinde başlayan orman yangını ilişkin yaptığı açıklamada, "Kumluca yangını, gece itibarıyla iklimsel bir değişiklik olmazsa 'kontrol altında' diyebiliriz" ifadelerini kullandı.

Kumluca ilçesine bağlı Mavikent Mahallesi Yenicepınar mevkisinde, Papazkoyu'nda saat 11.00 sıralarında orman yangını başladı. Geniş bir alanda devam eden yangına, havadan ve karadan müdahale edildi. Rüzgarın da etkisiyle seraların bulunduğu alana doğru ilerleyen yangına, 50 arazöz, 4 amfibi uçak, 7 helikopter ve 6 dozerle müdahale ediliyor. Tüm ekipler yangının yerleşim yerlerine sıçramaması için yoğun çaba sarf ediyor. Kızılçam ormanı olan bölgede seralar ve evlerin bulunduğu belirtilirken, yangının yer yer şiddetlendiği ve etkisini sürdürdüğü kaydedildi.

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli: İklimsel Bir Değişiklik Olmazsa Yangın Kontrol Altında Diyebiliriz
Orman Bölge Müdürlüğü yetkilileri ise seralara yakın noktada başlayan yangının, bölgenin sarp olması ve rüzgarın sık sık yön değiştirmesi nedeniyle kontrol altına alınmakta zorlanıldığını aktardı. Jandarma ekiplerinin bölgede güvenlik önlemleri aldığını kaydeden yetkililer, yangının yerleşim yerlerini değil, sera alanlarını tehdit ettiğini belirtti.

BAKAN PAKDEMİRLİ: İKLİMSEL BİR DEĞİŞİKLİK OLMAZSA GECE KONTROL ALTINA ALABİLİRİZ

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli yangına ilişkin yaptığı açıklamada, "Kumluca yangını, gece itibarıyla iklimsel bir değişiklik olmazsa 'kontrol altında' diyebiliriz. 70 hektarlık alan zarar gördü. Seralardaki zararlar minimal düzeyde" ifadelerini kullandı.

"EVLERE ULAŞMAMASI İÇİN ÇABA SARF EDİLİYOR"

Kumluca Belediye Başkanı Ak Parti'li Yusuf Göven de hızla olay bölgesine gittiklerini belirtti. Yangının çıkış nedeniyle ilgili henüz net bir bilgi sahibi olmadığını aktaran Başkan Göven, rüzgarın etkisiyle yangının sürekli yön değiştirdiğini vurguladı. Ekiplerin yangını kontrol altına alabilmek için yoğun çaba sarf ettiğini kaydeden Başkan Göven, orman içerisinde kalan tarım alanlarının zarar gördüğünü anlattı. Başkan Göven, "Olay mahallindeyiz. Şu an seralarda zarar var. Ama evlere ulaşmaması için çaba sarf ediliyor" dedi.

ULAŞIM GÜÇ

Yangının çıkış noktasına ulaşımın güç olması nedeniyle ekipler, sık kızılçam alanında yol açma çalışması yürütüyor. Bazı seralara zarar veren yangının daha büyük bir alana yayılmaması için ekipler yoğun mücadele veriyor. Güvenlik önlemleri alan jandarma ekipleri de vatandaşların yangın bölgesine yaklaşmasına izin vermiyor.

RÜZGARLA BİRLİKTE ALEVLER YÖN DEĞİŞTİRDİ

Kumluca Kaymakamı Hakkı Uzun, yaptığı açıklamada, yangının etkili olduğu ve tehdit ettiği alanla ilgili net bir bilgi veremediklerini belirterek, "Yangın deniz tarafında belli ölçüde kontrol altına alındı ama rüzgarın yön değiştirmesiyle diğer tarafa yöneldi" dedi.

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli: İklimsel Bir Değişiklik Olmazsa Yangın Kontrol Altında Diyebiliriz
Bazı seraların yangın nedeniyle zarar gördüğünü kaydeden Uzun, yangının söndürülmesinin ardından görevlilerin bölgeyi gezerek hasar tespiti yapacaklarını bildirdi. Uzun, "Yangın şu anda herhangi bir yerleşim yerini tehdit etmiyor. Yangının durumunu tam olarak bilmiyoruz. Bazı meskun alanlara yaklaşıyor. Yangını kontrol altına almak için ekipler yoğun bir şekilde mücadele ediyor." diye konuştu. Kumluca Belediye Başkanı Yusuf Göven de yangını kontrol altına alma çalışmalarının tüm yoğunluğuyla devam ettiğini belirtti. Bütün ekiplerin görev başında olduğuna işaret eden Göven, "Bütün imkanlar seferber edildi. Ancak rüzgarın yön değiştirmesi ve şiddetlenmesi yangının kontrol altına alınmasını zorlaştırıyor. Maalesef böyle bir şansızlığımız var. Yangının çıkış sebebiyle ilgili henüz net bir bilgi yok. Daha sonraki soruşturma sürecinde ortaya çıkabilir." ifadelerini kullandı.

17 Eyl 2018 - 18:42 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber