Antalya'da alkol yasağından sonra drone yasağı

Antalya Valiliği, izinsiz kullanılan drone'ların düşürüleceğini açıkladı. Gerekçe: Drone'lar başta terör örgütleri olmak üzere, iç ve dış mihraklar tarafından sansasyonel etki oluşturabilecek saldırılarda kullanılabilir

ANTALYA Valiliği, İl Emniyet Müdürlüğünün uygun görüşü, Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü Antalya Temsilciliğinin bilgisi ve Valilik makamının izni olmadan kullanılan drone'ların mahalli kolluklarca düşürüleceğini duyurdu.
Valilikten yapılan yazılı açıklamada, drone'ların hava sahasını kullanım usullerinin belirlenmesi, ayrıca bu araçların emniyetli ve etkin kullanılabilmesinin yanı sıra uçuş emniyetsizlikleri ve kaza kırımlarına sebebiyet verilmemesi bakımından da son derece önemli olduğu belirtildi.
Uçuş irtifası, hızı, menzili ve ağırlığına göre değişik kategorilerde sınıflandırılan drone'ların son dönemde gazetecilik, TV dünyası, spor, yarış, seyahat, film sektörü gibi birçok alanın yanı sıra kamu kurum ve kuruluşların kurumsal faaliyetlerinin tanıtımı amacıyla da kullanıldığına değinilen açıklamada, bu hava aracının kullanıldığı yer ve kullanım amaçları bakımından kontrol ve denetim altında bulundurulmasının büyük önem taşıdığı vurgulandı.      
Bu araçların başta terör örgütleri olmak üzere, iç ve dış mihraklar tarafından sansasyonel etki oluşturabilecek saldırılar ve özel hassasiyete sahip yer ve bölgelerin tespitinde de kullanılabileceğine işaret edilen açıklamada, şu ifadeler kullanıldı: "Bu nedenlerde Antalya'da faaliyet gösteren tüm kamu kurum ve kuruluşları ile sivil toplum kuruluşlarınca her ne amaçla olursa olsun yapılacak İHA/drone kullanımları öncesinde emniyet müdürlüğünün uygun görüşü, Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü Antalya Temsilciliğinin bilgisi ve Valilik makamının izni alınacak. İzin alınmadan yapıldığı tespit edilen drone kullanımlarında mahalli kollukça drone'lar düşürülecek ve kullananlar hakkında da mevcut mevzuatta tanımlanan cezai yaptırımlar eksiksiz şekilde uygulanacaktır."

16 May 2017 - 11:37 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber