Annenin evladına yaptığına bakın

Hazine arazisine yapılan kaçak yapıların yıkımı sırasında bir kadın, ekipleri ve güvenlik güçlerini evine yaklaştırmamak için kendi boğazını yaraladığı bıçağı, bebeğinin boğazına dayadı

BALIKESİR'DE,

hazine arazisine inşa edilen Kaçak  yapıların yıkımı sırasında olaylar çıktı. Bir kadın, ekipleri ve güvenlik  güçlerini evine yaklaştırmamak için kendi boğazını yaraladığı bıçağı, bebeğinin boğazına dayadı, bazı vatandaşlar kazmalarla ekiplerin üzerine yürüdü. Karesi Belediyesi, Kabakdere Mahallesi'nde hazine arazisine yapılan  kaçak binaları, ilgili yasanın, "Belediyelere, hazineye, özel idarelere, katma  bütçeli dairelere ait arazi ve arsalarda veya devletin hüküm ve tasarrufu altında  bulunan yerlerde yapılacak, daimi veya geçici bütün izinsiz yapılar inşa  sırasında olsun veya iskan edilmiş olsun, hiçbir karar alınmasına lüzum  kalmaksızın, belediye veya devlet zabıtası tarafından derhal yıktırılır" hükmü  gereği sabahtan itibaren yıkmaya başladı. Bazı yapıların sahipleri zeytin tarlalarında olduğu için mahallede  bulunmadıkları sırada başlayan yıkımda, 300'e yakın Jandarma, polis ve zabıta görev aldı.

Komşularının haber vermesi üzerine bahçelerden erken dönen kaçak yapı  sahipleri, güvenlik güçlerinin üzerine kazmalarla yürüdü, onlara taş attı. Bazı  vatandaşlar, görüntü çeken basın mensuplarına da taş atarak, tepki gösterdi.  Kadınlar, evlerinin yıkıldığı görünce fenalık geçirdi.

Evinin yıkılmasını ve güvenlik güçleri ile yıkım ekiplerinin  yaklaşmasını önlemeye çalışan bir kadın, bıçakla önce boğazını yaraladı. Daha  sonra bıçağı bir yaşındaki bebeğinin boğazına dayayan kadın, komşuları, jandarma,  psikolog ve sağlık ekiplerinin çabasına rağmen ikna edilemedi.

Diğer çocuklarını da yanına alan ve bıçakla tehditler savuran kadın  ikna edilemeyince ekipler, onun bebeğine zarar verebileceği endişesiyle söz  konusu yapının yıkımını erteledi.

16 Ara 2014 - 14:11 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber