ALSİAD Çavuşoğlu'nu ağırladı

Alanya'da için gerçekleştirilmekte olan projelerin şehrin kaderini değiştireceğini belirten ALSİAD Başkanı Tabaklar, GZP için tanıtım ve reklam çalışmalarıyla direkt uçuşların gerçekleştirilmesini istedi

ALANYASanayici ve İşadamları Derneği'nin (ALSİAD) 'Kariyer Günleri' toplantısı, Alanyalı Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun katılımı ile gerçekleştirdi. Alanya Ticaret ve Sanayi Odası (ALTSO) Meclis Salonu'ndaki toplantıya ALSİAD üyeleri ile eşleri ve Alanya protokolünün tamamı katıldı. Toplantıda bir konuşma yapan ALSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Akın Tabaklar, 'Kariyer Günleri'ne katıldığı için Bakan Çavuşoğlu'na ve misafirlere teşekkür etti. Tabaklar, "Bakan Çavuşoğlu ile Türkiye’nin diğer ülkelerle olan ilişkileri, Avrupa ülkelerinin bir kısmı ile yaşanan gerginlik, Suriye’de ve Irak’ta Türkiye’nin rolü ve son gelişmeler, referandum sürecinde bulunduğumuz şu günlerde anayasa değişikliği yapılan 18 maddenin neden değiştirilmek istendiği, gelecek düzeltmelerin halkımıza ne sağlayacağı ve ufuktaki büyük resmi bizlere anlatmasını rica ettik. Bilindiği üzere Almanya ile başlayıp sonra Hollanda ile devam eden bakanlarımız ve bürokratlarımızın o ülkelerde yaşayan insanlarımızla bir araya gelmesini engelleyen ve protesto eden halkımıza yapılan aşırı engelleme girişimini ve zor kullanılmasını esefle kınıyoruz. Özgürlükler ülkesi olduğunu söyleyen bu ülkelerde vatandaşlarımıza yapılan bu zulmü kabul etmemiz mümkün değil. Bakan Çavuşoğlu, bölgenin önemli projelerinden Dim Vadisi'nin iki yakasını birleştiren, 12 mahalleyi birbirine bağlayan Ak Köprü'nün açılışını yaparak buraya gelmişti. Sayın Çavuşoğlu'na ve Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel’e teşekkür ederiz. Alanya’nın kaderini değiştirecek, sosyal ve ekonomik yaşantısını olumlu yönde etkileyen projelerin yapılması ve hayata geçirilmesi konusundaki desteklerinden dolayı müteşekkiriz.
'DİREKT UÇAK SEFERLERİ OLMALI'
Gazipaşa-Alanya (GZP) Havalimanı bölge turizmimizin gelişmesine ve bölge halkının dünya ile entegre olmasına önemli katkı sağladı. Bu sezon katkısını çok daha fazla hissedeceğiz. Bu sezon Avrupa’nın çeşitli ülkelerinden, Rusya Federasyonu ve Ukrayna’dan, Baltık ve İskandinav ülkelerinden GZP'ye karşılıklı uçuşların gerçekleşeceğini biliyoruz. Bölgenin ihtiyacı olan turistin ulaşımına havalimanımız büyük katkı sağlayacak. Unutulmamalı ki bundan çok değil, iki sene önce böyle bir imkanımız yoktu. Ayrıca GZP'nin yabancı turistin dışında, iç piyasa turizmine yani yerli turizmin gelişmesinde de tanıtım ve reklam çalışmalarının artırılması gerekiyor. Geçen sene yaşadığımız ve bu sene de kısmen yaşayacağımız dış turizmin çalkantılı olduğu sezonlarda stabil halde kalacak olan iç turizmin geliştirilmesi Alanya için elzem. İzmir, Elazığ, Kayseri, Gaziantep ve Kıbrıs’a direkt uçak seferlerinin olması bölgemiz turizm potansiyelinin artması için gerekli.
'ALANYA'NIN LOJİSTİK İMKANI ARTACAK'
Bakan Çavuşoğlu'nun bölgeye kazandırdığı projelerden Alanya-Antalya, Alanya-Anamur-Mersin, Alanya-Konya-Karaman duble yol ve tünel çalışmaları sonrasında, Alanya’nın ulaşım ve lojistik imkanlarının artması sağlanacak. Yine Çavuşoğlu'nun katkı sağladığı projelerden Hal'lerin birleştirilmesi, ilk defa bir ilçede iki üniversitenin kurulması ve üniversite öğrencilerinin Alanya’nın kültürüne ve sosyal yaşamına maddi ve manevi katkı sağlaması, Kale yamacına yapılması devam eden teleferiğin Alanya imajına katkı sağlayacağına ve görsel bir güzellik sağlayarak kale ulaşımına katkı sağlaması, Alanya’ya enerji konusunda katkı sağlayacak doğalgaz sisteminin yakın bir tarihte başlayacak olması, Akdağ projesinin hayata geçirilecek olması, golf turizmi için kullanılacak sahaların ihaleye çıkarılması Alanya’nın kaderini değiştirecek önemli projeler. Çavuşoğlu'na katkı ve emeklerinden dolayı bir kere daha teşekkür ediyorum.
REFERANDUMA DA DEĞİNMEYİ UNUTMADI
16 Nisan'da referandum gerçekleşecek. Referandum, yapılacak anayasa değişikliğinin halk tarafından istenip, istenmediğinin oylanması demek. Ülkemizde yakın tarihte 2007 ve 2010'da anayasa değişikliği referandumu yapıldı ve her iki referandum da kabul edildi.
Milletimizin demokratik bir ortamda hür iradesi ile gerçekleşecek referandum sonucunun, halkımıza cumhuriyetle yönetilen, adalet ve hukukun her kesime eşit uygulandığı adalet anlayışı içinde, insan haklarına saygılı, Atatürk milliyetçiliğine bağlı, demokratik, laik ve sosyal hukuk devleti anlayışı içinde yaşamamızı sağlayacak sonucu da getirmesi beklentisi ile sizleri selamlıyorum" dedi.
ÇAVUŞOĞLU ŞEREF ÜYELİK BERATINI ALDI
Bakan Çavuşoğlu da, ALSİAD üyeleri ile daha önceleri de toplantılarda buluştuklarını hatırlatarak, derneğin üyeleriyle tekrar bir arada olmaktan son derece memnun olduğunu söyledi. Bakan Çavuşoğlu daha sonra dış ülkelerle ilişkiler, komşu ülkelerle yaşanan sorunlar, Avrupa Birliği (AB) süreci, 16 Nisan'da yapılacak referandumda oylanacak anayasanın 18 maddesindeki değişiklikler hakkında ALSİAD üyelerine bilgiler verdi. Daha sonra soru cevap şeklinde devam eden toplantıda Çavuşoğlu, kendisine sorulan soruları cevaplandırdı.  Toplantı sonunda, dernek tüzüğüne göre şeref üyesi sayılan Çavuşoğlu'na ALSİAD şeref üyelik beratı verildi.

19 Mar 2017 - 21:44 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber