ALSAV'dan 'Tarih' daveti

Alanya tarihi ve kültürünün masaya yatırılacağı seminere katılmak isteyenler 25 Kasım'a kadar başvuru yapabilecek

ALANYA Kültür Sanat ve Turizm Vakfı (ALSAV) tarafından 12-13 Aralık günlerinde '13. Alanya Tarih ve Kültür Semineri' gerçekleştirilecek. Alanya Kaymakamlığı ve Alanya Belediyesi'nin de destek verdiği seminerin çalışma alanı daha çok Alanya merkez olmak üzere çevresindeki Serik, Manavgat, Akseki, İbradı, Gündoğmuş, Gazipaşa ve Anamur ile sınırlı olacak. ALSAV Başkanı İsmail Yıldız, seminere katılmak isteyenlerin 25 Kasım'a kadar başvuru yapmalarını istedi. Yıldız, "Seminerde Selçuklu ve Osmanlı dönemi Yörük ve Türkmen yerleşimleri, yörede halkın kullandığı Türkçe ve etimolojik dil araştırmaları konuşulacak. Yine yörede Eti, Sümer, Luvi, Roma ve Bizans ve Türk yer adları ile ilgili araştırmalarla bu dönemlerde kurulmuş kentlerle ilgili araştırma ve restorasyon çalışmaları da ele alınacak. Alanya ve Alara Kaleleri ile Çıplaklı Gülefşen’deki Türk yapıları ile ilgili araştırmaların da masaya yatırılacağı seminerde Alanyalı Kaygusuz Abdal ile tarihi kişiler ve düşünceleriyle ilgili araştırmalar da tartışılacak. Şehir ve köylerde yaşayan halkın inançları, adetleri, folkloru, yaşayışları, gelenekleriyle, halktaki sosyolojik ve ekonomik değişim araştırmaları da ele alınacak.

Tarih boyunca ulaşım, yollar, göç yolları, hanlar, konak yerleri ve yaylacılık,  Alanya’da tarih boyunca deniz ulaşımı, kereste ticareti ve kıyımızdaki iskelelerin de masaya yatırılacağı seminerde,

köy boşalması, Alanya şehir merkezine göç ve sorunları da detaylıca konuşulacak. Seminerde Alanya’daki oymaklar, aşiretler, sülâleler ve lâkaplara da değinilecek. Alanya’da imarlaşma, yapılaşma, turizm ve yabancılara satışlar üzerine görüşleri de ele alacağımız seminer tarih boyunca bu şehirde eğitim, okullaşma, el sanatları ile ilgili incelemeleri içerisine alacak. Yöremizde kurulan Alâiye Sancak Beyliği, Senir Beyliği ve Babailik, Bektaşilik-Alevilik üzerine araştırmalara da yer verilecek olan seminerde

yöremizle ilgili geçmişten geleceğe ışık tutan her türlü araştırma ve düşünceler konu olarak kabul edilecek. Seçici vakıf kurulumuzca, gelen konuların seçiminde önceki dönemlerde verilen ve kitaplaşan tebliğ konularına dikkat edilecek. Üniversite ve ilgili kişilere davetiyeler posta, dergi ve elektronik posta yoluyla ulaştırılacak.

Seminere katılacak kişilerin 25 Kasım'a kadar tebliğ konularını içeren yazı, elektronik posta, telefon ve adreslerini [email protected] adresine göndermeleri gerekiyor. Tebliğin özetini, geleceğiniz günü, kaç gece kalacağınızı 25 Kasım akşamına kadar bildirmeniz işimizi kolaylaştıracak. Tebliği kabul edilen katılımcıların kendileri 10 gün içerisinde davet edilecek. Seminere katılanların yalnızca konaklama ve yolluk giderleri karşılanacak" dedi.

23 Kas 2015 - 23:35 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber