Almanlar sorunlarını anlattı

Alanya'da yaşayan yerleşik Almanlar ve kurum temsilcilerinin katıldığı 'Günbatımı Göçmenleri' konulu bir sohbet toplantısı gerçekleştirildi

KONRAD-Adenauer-Stiftung Derneği, Türkiye Toplum Hizmetleri Vakfı (TOVAK), Türk Alman Dayanışma ve Entegrasyon Derneği (TANDEM), Alanya Ticaret ve Sanayi Odası (ALTSO) ile Alanya Yabancılar Meclisi’nin katkılarıyla düzenlenen toplantıda Almanlar, Türkiye hakkındaki izlenimlerini paylaştı. ALTSO Meclis Salonu'ndaki toplantıya Konrad-Adenauer-Stiftung Derneği Türkiye Temsilcisi Dr. Colin Dürkop, Alanya Yabancılar Meclisi Başkanı Abdullah Karaoğlu, TOVAK Başkan Yardımcısı Doç. Dr. Can Ünver, TANDEM Başkanı Doç. Dr. Nail Alkan ile yerleşik Almanlar katıldı. Alanya Yabancılar Meclisi Başkanı Karaoğlu, Alman göçmenlerin Türkiye'de karşılaştıkları sorunlar, bunların çözümü için önerileri ve diğer izlenimlerini dinlediklerini söyledi. Karaoğlu, "Bu sorunların da ilgili kurumlara iletilmesiyle ilgili düşüncelerimizi de arz ettik. Bir yıllık ikamet alan Alman veya herhangi bir yabancıdan 120 günden fazla yurtdışında kalırsa buradaki ikameti iptal oluyor. Bu 120 günlük sürenin kaldırılmasıyla ilgili bazı şikayetler aldık. Uyumlu ve olumlu bir toplantı oldu. 7 sene önce de Alanya'da böyle bir toplantı yapılmıştı. Davetim üzerine katılımcılar Alanya'ya geldi ve bu toplantıyı gerçekleştirdik" dedi.

03 Haz 2016 - 15:41 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber