ALKÜ’de başarılı operasyon

Hasta kabulüne başlayan ALKÜ Diş Hekimliği Fakültesi’nde ilk implant operasyonu başarıyla gerçekleştirildi.

ALKÜ’de başarılı operasyon
ALKÜ’de başarılı operasyon
Haber albümü için resme tıklayın

KISA süre önce hasta kabulüne başlayan Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi’nde ilk implant operasyonu Ağız, Diş ve Çene Cerrahisi Anabilim Dalında öğretim üyesi Prof. Dr. Gülsün Yıldırım tarafından başarıyla gerçekleştirildi.  Prof. Dr. Yıldırım yaptığı açıklamada, hastanın diş eksikliği şikâyeti ile başvurduğunu söyledi. Yıldırım, Yapılan radyolojik tetkiklerin sonrasında hastaya sabit protez yapabilmek için gerekli implantların 30 dakika süren operasyon sonrasında başarıyla gerçekleştiğini bildirerek, hasta kabulüne başladığı günden bu yana hastaların Diş Hekimliği Fakültesi’ne gösterdiği yoğun ilgiden memnun olduğunu ve kliniklerde diğer diş hekimliği tedavilerinin de devam ettiğini söyledi. 
İMPLANT NEDİR?
İmplant; eksik dişlerin yerine konması amacıyla, çene kemiği içerisine yerleştirilen çoğunlukla vida şeklindeki yapay diş kökü olarak düşünülebilir. İmplantlar çoğunlukla, dokularla yüksek uyumluluk gösteren titanyumdan yapılmaktadır ve implantların başarı oranı oldukça yüksek bir tedavidir. Diş hekimliğinde tek diş eksikliklerinden, tam dişsiz hastalara kadar, çok geniş bir yelpazede uygulanabilen bit yöntemdir. Bu uygulama, komşu dişlere hiç müdahale edilmeden gerçekleştirilir. Ayrıca, dişlerin eksik olduğu bölgelerde zamanla çene kemiğinde erimeler, diş çekimini takiben implantın uygulanması ile önemli ölçüde azaltılmaktadır. Çenelerde en sondaki dişlerin eksik olduğu durumlarda sabit bir protez (kuron veya köprü gibi) yapılamadığında, hareketli (kişi tarafından takıp çıkartılan) bir protez tercih edilmediğinde ya da tamamen dişsiz ağızlarda tam protez kullanımı zorlaştığında ve protezin ağız içerisinde oynamasını engellemek amacıyla da implantlar uygulanmaktadır. Gerek çiğneme hissinin normale en yakın olması, gerekse diğer dişlere müdahale etmeden tedavi imkanı yaratması; son yıllarda implant uygulamalarının yaygın bir şekilde yapılmasında etkili olmuştur.
Diş eksikliği çiğnemeyi ve estetiği olumsuz etkiler. Bunun yanı sıra diş kaybı, kapanışın da değişmesine neden olduğundan; çene ekleminde sorunlara neden olabilir. Ayrıca oluşabilen estetik problemler ve konuşma bozuklukları nedeniyle, kişilerin kendilerine güvenleri de etkilenebilmektedir. İmplantlar; dişlerini çeşitli nedenlerle kaybetmiş kişilerde iyi bir ağız sağlığı, fonksiyon ve estetik için ideal bir seçenektir.

17 Oca 2019 - 11:49 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber