Alanya’ya Hadim desteği

ALANYA Ticaret ve Sanayi Odası (ALTSO) Başkanı Kerim Aydoğan'ın, “Alanya'nın yazlık nüfusu muhtemel ilçelerle birlikte bir milyona yaklaşıyor.

ALANYA Ticaret ve Sanayi Odası (ALTSO) Başkanı Kerim Aydoğan'ın, “Alanya'nın yazlık nüfusu muhtemel ilçelerle birlikte bir milyona yaklaşıyor. İl potansiyelini aşan Alanya, büyükşehir olmalı” sözlerine, Hadim'den destek geldi. ALTSO Başkanı Kerim Aydoğan'ın önceki gün yaptığı, “Alanya mevcut potansiyeli ile zaten il olma kriterlerini aşıyor. Alanya'nın yazlık nüfusu 700 binleri geçiyor. Alanya'nın il olması halinde, muhtemel ilçeleri de hesaba kattığımız zaman 1 milyon nüfusa yaklaşıyor. Bugün büyükşehir nüfus kriterinin 750 bin olduğunu göz önüne alırsak, Alanya il olmayı geçip büyükşehir belediyesi olmalı” açıklamasına, Hadim'den tam destek geldi.
‘ALANYA’NIN ÖNEMİ ORTADA’
Aydoğan'ın açıklamalarına destek veren Hadim Esnaf Sanatkarlar, Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Mehmet Özdemir, Alanya'nın coğrafi yapısı ve konumu nedeniyle özel bir öneme sahip olduğunu belirterek, “Alanya, ülkemizin coğrafik yapısı konumu ile birbirine en uzak iki vilayet ortasında çok stratejik ve özel bir konuma sahip. Pozisyonu, potansiyeli, turizmdeki liderliği, milli ekonomideki katkısı, Anadolu'nun Akdeniz'e bağlantı noktasındaki önemi ve daha birçok sebep sayabiliriz” dedi.
HIZLI TRENE DE DESTEK VERMİŞTİ
Özdemir, açıklamasına şöyle devam etti: “Alanya'nın il olma hakkı çok geç kaldı, Alanya, Orta Akdeniz'in ve ülkenin en modern ili, dünyadaki imrenilen Dubai gibi şehirlere fazlası ile artı özellikleri ile rakip olacak ve hatta onlardan daha ön plana çıkarak lider pozisyonda bir bölge olacaktır. Bunun için Alanyalılar bir an evvel bu konudaki çalışmalarını hızlı bir şekilde başlatmalı ve ellerindeki bulunmaz değerleri ve fırsatları çok iyi değerlendirerek bunu gerçekleştirmeli. Sayın Aydoğan'a bu konuda yapmış olduğu özverili çalışmalarında başarılar diler, saygılar sunarım. Şimdiden hayırlı olsun.”
Özdemir, geçtiğimiz günlerde yaptığı bir açıklamada da Konya'dan Akdeniz'e inmesi planlanan yüksek hızlı trenin güzergahının 'Konya-Hadim-Alanya' olmasını istemişti.

#

24 Şub 2012 - 00:00 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.

01

hadimli deli - hadimin nereye bağlanacağını il değiştirip değiştirmeyeceğini alanya ticaret odası başkanımı belirleyecek.durup dururken dikkat çekmek için hayallere gerek yok

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 24 Şubat 00:00

Çorum Haber