Alanyalı Müftüoğlu'nun yeri dolmadı

Dünya Bisiklet Birliği (UCI) Kongresi'nde Alanyalı Müftüoğlu'nun yerine aday olan TBF Başkanı Erol Küçükbakırcı 'En az oy' alan isim oldu ve seçilemedi

YENİ ALANYA - ÖZEL HABER

DÜNYA Bisiklet Birliği (UCI) Kongresi, Norveç'in Bergen şehrinde gerçekleştirildi. Kongreye Türkiye Bisiklet Federasyonu (TBF) ve Balkan Bisiklet Birliği'nin eski başkanı, UCI Yönetim Kurulu Üyesi ve Dağ Bisikleti Komisyonu Başkanı, aynı zamanda Balkan Bisiklet Birliği Onursal Başkanı olan Alanyalı Emin Müftüoğlu da katıldı.
Kongre sonucu Avrupa Bisiklet Birliği Başkanı Fransız David Lappartient 37 oy alarak UCI Başkanı İngiliz Brian Cookson'u koltuğundan etti. Cookson'un sadece 8 oy alması dikkat çekti. 
TÜRK BİSİKLETİNDE BÜYÜK ŞOK 
UCI Kongresi, Cookson gibi Türk bisikleti açısından da hüsranla sonuçlandı. Türkiye Bisiklet Federasyonu (TBF) Başkanı Konyalı Erol Küçükbakırcı, UCI yönetimine girebilmek için Alanyalı Emin Müftüoğlu'nun yerine aday oldu ve en az oyu alan isim oldu. Alanyalı Emin Müftüoğlu, 4 yıl önce gerçekleşen UCI Kongresi'nde aday olmuş, ikinci en çok oyu alarak UCI yönetimine girmişti. Müftüoğlu, Türkiye ve Balkan ülkelerinden UCI yönetimine giren ilk isim olmuştu. Küçükbakırcı'nın yaşattığı hüsran sonucu Müftüoğlu 4 yıl daha Türkiye ve Balkan ülkelerinden UCI yönetimine giren ilk ve son isim olacak. Türk bisiklet çevreleri Küçükbakırcı ile Türk bisikletinin bu hüsranı yaşayacağını ön görmüş, Küçükbakırcı'ya "Emin Müftüoğlu'nu UCI'ye Türkiye adayı olarak göster" çağrısında bulunmuş ancak Küçükbakırcı kendisini aday göstermişti. Böylece Türkiye, UCI'ye veda etmiş oldu.  
MÜFTÜOĞLU'NDAN TEŞEKKÜR 
Son 13 yıldır Türkiye Bisiklet Federasyonu (TBF) ve Balkan Bisiklet Birliği başkanlığı, UCI Yönetim Kurulu Üyeliği ve Dağ Bisikleti Komisyonu Başkanlığı yapan, Balkan Bisiklet Birliği Onursal Başkanı seçilen Alanyalı Emin Müftüoğlu hem Türk bisiklet camiasının, hem de Alanya'nın gururu olmuştu. Bu süre içerisinde önemli bisiklet organizasyonlarını Alanya'ya taşıyarak tanıtıma da büyük katkılar sunan Müftüoğlu'nun UCI'deki görevi kongreyle birlikte sona erdi. Yeni Alanya'nın sorularını yanıtlayan Müftüoğlu "Türk bisikletine hizmet ettiğim 13 yıllık sürede hep yanımda olan Alanya medyası mensuplarına teşekkür ederim. Bu süre içerisinde bende emeği olan çok insan var. Onlara teşekkür ederim. Maddi, manevi olarak bu süreçte bana katlanan aileme de sonsuz teşekkürler" dedi.

21 Eyl 2017 - 18:36 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber