Alanya'da yaşayan yabancılara müjde

ALTSO'nun Alanya'da yaşayan yabancıların karşılaştığı bürokratik engelleri kaldırmaya yönelik çalışmaları meyvesini vermeye başladı

ALANYA Ticaret ve Sanayi Odası (ALTSO) Başkanı Mehmet Şahin, yerleşik yabancı uyruklu kişilerin vatandaşlık numarası alabilmesinin önündeki engellerin kaldırıldığını müjdeledi. ALTSO tarafından 20 Ekim'de yabancı uyrukluların '99' ile başlayan vatandaşlık numarası alması konusundaki engellerin ortadan kalkmasıyla ilgili yaptığı başvuru olumlu sonuçlandı. Bu konuda yayınlanan genelgeye göre, artık ikamet izni 3 aydan (90 gün) az olan yabancı uyrukluların vatandaşlık numara başvurularının direkt olarak Antalya İl Emniyet Müdürlüğü Yabancılar Şube Müdürlüğü’ne yapılabileceğini kaydeden ALTSO Başkanı Şahin, geçmişte olduğu gibi hiçbir biçimde nüfus müdürlüklerine yönlendirme yapılmasına gerek kalmayacağını dile getirdi. Hayata geçirilen 'Pol–Net' sistemiyle bu başvuruların en kısa sürede pasaport bilgilerine göre yapılabileceğini söyleyen Şahin, "Veri girişi sırasında da ikamet izni başlama tarihi kısmına başvuru tarihi girilecek ya da vize muafiyet süresinin sona erdiği tarihin bir ay sonrası seçilecek” dedi.

'EN BÜYÜK ENGELDEN BİRİYDİ'

Bilindiği üzere daha önceki uygulamalarda ikamet izni alınmadan yerleşik yabancı uyruklu kişilere vatandaşlık numaraları verilemiyordu. Bu durum Alanya'dan mülk alan yabancıların iskan alması ve beraberinde alt yapı hizmetlerinden yararlanmasının önündeki en büyük engellerden biriydi.

'TEMASLARIMIZ DEVAM EDECEK'

ALTSO Başkanı Mehmet Şahin, “Bir süredir yerleşik yabancıların Alanya'da karşılaştığı sorunlarla ilgili çalışmalar yürütüyorduk. Daha çalışmaların başlamasından çok kısa bir süre geçmişken yabancı uyruklu kişilere vatandaşlık numarası verilmesine ilişkin sorun çözüme kavuştu. İnşallah ülkemizde oturum izinlerinin süresi, sigortalılıkta yaşanan sıkıntılar, B grubu ülke vatandaşlarının A grubu ülkelerde uygulanan prosedürlerden yararlanmaları, 60 günün altında pasaport süresiyle ülkemize giriş yapmak isteyen yabancıların karşılaştığı sorunlar gibi konuların da takipçisi olacağız. Hatta Alanya'ya Göç İdaresi Genel Müdürlüğü’nün bir şube müdürlüğünün açılması konusunda da temaslarımız devam edecek” diye konuştu

25 Kas 2014 - 07:38 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.

01

abdullah tuncer - gecici kimlik numarası olmadan yabancı tapu alabiliyor ama iskan alamıyor , iskan alınırken de vergi numarası kullanılmasının ne sakıncası olabilir ?

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 25 Kasım 07:38

Çorum Haber