Alanya'da tanıştı, unutamadı

Hollandalı Bernadette Van Gils, askere gitmeden önce Alanya'da tanışıp sonra nişanlandığı Osmaniyeli şehit Piyade Onbaşı Murat Karaman'ın 6 yıldır mezarını ziyaret ediyor

2006 yılında Alanya'da tanıştığı Murat Karaman ile nişanlanan Bernadette (26), nişanlısının daha sonra askerlik görevi için gittiği Şırnak'ta 10 Eylül 2007 tarihinde şehit olması üzerine yıkıldı. Şehit nişanlısını unutamayan Bernadette, o tarihten itibaren her yıl Hollanda'dan Osmaniye'ye gelerek şehit nişanlısının mezarını ve ailesini ziyaret ediyor.Nişanlısını çok sevdiğini ve unutamadığını belirten Bernadette, "Onu çok sevmiştim. Öldüğü haberi gelince inanamadım. Onu bugüne kadar unutamadım. Her yıl Osmaniye'ye gelerek mezarını ve ailesini ziyaret ediyorum. Bundan sonra da gelmeye devam edeceğim" dedi.İlerde evlenmeyi düşünüp düşünmediği sorusu üzerine Bernadette, "Bugün için düşünmüyorum ancak ilerde olabilir. Fakat evlensem de yine gelip mezarını ve ailesini ziyaret edeceğim" şeklinde konuştu.
'BİZLERİ MUTLU EDİYOR'
Şehidin annesi Hatice Karaman ise Bernadette'nin bu davranışının örnek bir davranış olduğunu belirterek, "Oğlum ile sözlenmişlerdi. Fakat kısmet olmadı. Hollanda'dan her yıl gelip oğlumun mezarını ve bizleri ziyaret ederek, bizleri mutlu ediyor. Çok sağolsun" diye konuştu.
'BİZİ HİÇ BIRAKMAK İSTEMİYOR'
Şehidin kızkardeşi Sermin de Bernadette'yi çok sevdiklerini belirterek şöyle konuştu:
"Kardeşim ile çok mutlulardı. Ama kardeşim şehit oldu. Şimdi Bernadette ile beraber değil ama, inşallah Bernadette'nin daha sonra daha mutlu yaşantısı olur. Alanya'da il tanışmışlardı. Kendi aralarında sözlendiler. Askerden geldikten sonra evlenip, Hollanda'ya yerleşeceklerdi. Ancak olmadı. Şu an Murat yok ama Bernadette var. Biz çok mutluyuz. Çünkü Bernadette, Murat kadar bizi çok seviyor. Her yıl burada olacağını söylüyor. Biz dedik ki; bir gün olur da evlenirsin ama bizleri unutma dedik. Bernadette de asla unutmayacağım, siz benim Turkish aile diyor bize. Biz onu çok seviyoruz, o da bizi çok seviyor. Bizi hiç bırakmak istemiyor."

Bu arada Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Osmaniye Şubesi'ni de ziyaret eden Bernadette ve Karaman ailesi, Dernek Başkanı Durmuş Öksüz'e ilgi ve alakasından dolayı teşekkür ettiler. Başkan Öksüz de Bernadette'ye hatıra olarak Atatürk portresi, şehidin fotoğrafı, Çanakkale'de Seyit Onbaşı'nın figürünü ve Türk bayrağı hediye etti.

14 Haz 2013 - 13:44 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.

01

gerçek sevgi - işte gerçek sevgi buna denir. insanların aileyi şirket gibi gördüğü bir ortamda gerçek aşk böyle yaşanır. yabancı bayanı kutlarım içtenliği ve insanlığı için...

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 14 Haziran 13:44

Çorum Haber