Alanya'da 'Maymun' paniği

Alanya kırsalında görülen bir maymun, özellikle muz olmak üzere meyve bahçelerine zarar veriyor, kümeslerden yumurta çalıyor

 DAHA önce Alanya'nın Tosmur beldesi kırsalında görülen maymun, son günlerde Alanya'nın Sugözü Mahallesi'nde bulunuyor. Tosmur'da vatandaşlar tarafından daha çok kümeslere girerek yumurta çaldığı bildirilen maymun, Sugözü Mahallesi'nde ise muz bahçelerine dadandı. Muz ağaçlarının tepesine çıkarak önce etrafı gözetlediği, ardından naylonla kaplı muz dallarını açarak olgun muz aradığı görülen maymunun meyvelere zarar verdiği bildiriliyor. Olgunlaşan muzları yiyen ve yaklaşan insanları fark ettiği anda büyük bir hızla kaçan maymunun boynunda bir tasma olduğu belirtiliyor. Sahibinden kaçtığı ve vahşi olduğu sanılan maymunun, Sugözü Mahallesi'nde de kümeslerden yumurta çaldığı bildirildi. Bir vatandaşın kısa süre için evinin duvarına bıraktığı market ve pazar alışverişi poşetlerini de çalarak kaçtığı belirtilen maymun, bölgede panik yarattı. Vatandaşlar, "Bu maymun eğer hemen yakalanmazsa, zarar gören bir kişi tarafından tüfekle öldürebilir" diyerek hayvanın yakalanmasını istediler.

#

23 May 2013 - 11:07 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.

01

AS - tepe mah. kurşunlu mezarlığı civarında görüldü.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 23 Mayıs 11:07

Çorum Haber