Alanya 'Mutfağı' ile öne çıkacak

Alanya Belediyesi tarafından başlatılan Mutfak Mirası Projesi, SKAL Alanya üyelerine tanıtıldı

Yasin ARAZ
SKAL
Alanya, Mezza Restoran'da aylık olağan toplantısını gerçekleştirdi. Geniş katılımın sağlandığı toplantıda, Alanya Belediyesi tarafından hayata geçirilen Mutfak Mirası Projesi de anlatıldı. SKAL Alanya Dönem Başkanı Mehmet Nedanlı'nın başkanlık ettiği organizasyona; Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, Turistik İşletmeciler Derneği (ALTİD) Başkanı Burhan Sili ve çok sayıda turizmci katıldı.
'YEREL TATLAR İÇİN ÖNEMLİ'
Mutfak Mirası Projesi'nin başındaki isimlerden Gıda Mühendisi Sevda Erdoğmuş, katılımcılara bilgiler vererek projenin amaçlarından bahsetti. "Yerli yabancı birçok turist, başka bir şehirde ne yiyeceği konusunda çoğu zaman tereddüt yaşar" diyen Erdoğmuş, "Alanya'ya ziyarete gelen kişilerin de Alanya'ya özgü ürünleri tatmaları açısından belediyemiz öncülüğünde böyle bir proje başlatıldı. Yerel ve yöresel mutfak ürünlerinin yaygınlaştırıldığı, unutturulmadığı çalışmalar yürüttük" dedi.
'GASTRONOMİ TURİZMİ GELİŞİYOR'
Dünyada gelişen bir gastronomi turizmi olduğuna dikkati çeken Erdoğmuş, "Özellikle yabancı turistler gelmeden önce özellikle interneti aktif kullanıyor. Bunun için de internet tanıtım için vazgeçilmez bir platform. Avrupa'dan da çok ciddi bir talep var. İsveç, Norveç, Polonya, Almanya, Litvanya çok fazla öne çıkıyor. Özetle hazır bir sistem var. Bu şekilde tanıtımın ve ziyaretçi sayısının katlanması hedefleniyor. Mutfağımıza katma değer sağlıyor" dedi.
'ALANYA İÇİN FARKLI BİR ARGÜMAN'
SKAL Alanya Dönem Başkanı Nedanlı da, "Bu tür çalışmaların turizme olan katkısından şüphe yok. İnsanın en temel ihtiyacı beslenme. Turist olarak bir yerlere gidenler de ilk olarak gittiği yerin yerel yemeklerini tatmak istiyor. Alanya mutfağı da bu açıdan oldukça zengin. Hem yılda ağırladığı turist sayısı hem de zengin mutfağı ile cezbedici bir yer haline geliyor. Proje de oldukça dikkat çekici. Alışılagelmiş restoran konseptinin dışına çıkaracak bir çalışma" ifadelerini kullandı.

04 Oca 2017 - 19:22 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber