Alanya Kent Konseyi Çatalca'daydı

Alanya Kent Konseyi’nin İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Alanya Belediyesinin destekleriyle 5 yıldır düzenlediği Çatalca Alaiye Şehitleri Anma törenine ilgi yoğundu

BALKAN Savaşı’nın 100. yılında uygulamaya başladığı Çatalca Alaiye Şehitleri Anma ve Kültür Gezisi kapsamında dün bir tören düzenlendi. 400 kişilik bir grupla şehitliğe hareket eden konsey kafilesine, özel araçlarıyla katılan vatandaşlar da eşlik etti. Törene Alanya Kent Konseyi ile birlikte gelen 400 Alanyalının yanı sıra, Çatalca Kaymakamı İnci Sezer Becel, Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara, Çatalca Garnizon Komutanı İkmal Albay Abdulvahap Bozkurt, Çatalca Gaziler Derneği Temsilciliği, Sivil Toplum Kuruluşları ve çevre ilçelerden gelen çok sayıda vatandaş katıldı. Tören alanına kadar ellerinde Türk bayraklarıyla yürüyen vatandaşların önünde Çatalca Kaymakamı Becel, Alanya Kent Konseyi Başkanı Özcan ve Gezi koordinatörü Faruk Nafiz Koçak Eşlik etti. Anma töreninden sonra İstanbul Büyükşehir Belediyesi vatandaşlara çeşitli ikramlarda bulundu. Çatalca Kaymakamı İnci Sezer Becel Alanya Kent Konseyi Başkanına çalışmaları hakkında bilgi verdi. Protokolle fotoğraf çektiren vatandaşlar törenin ardından dağıldı. Alanya Kent Konseyi kafilesi İstanbul kültür turuna devam etmek üzere tören alanından ayrıldı.
İSTANBUL'DA ALANYALILAR GECESİ VAR 
Öte yandan bugün İstanbul’da "Alanyalılar Gecesi" düzenlenecek. Alanyalı Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun da katılması beklenen gece, saat 19.30’da başlayacak. Avrasya Gösteri Merkezi’ndeki geceye annesi Alanyalı olan TBMM eski Başkanı Bülent Arınç, Alanyalı İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal ve Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel de katılacaklar.

17 Kas 2017 - 23:27 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber