‘Alanya diplomasinin merkezi oluyor’

Alanya'da konuşan Dışişleri Bakan Mevlüt Çavuşoğlu, Alanya'da fahri konsolosukların sayısının hızla arrtığını belirtti. Bakan Çavuşoğlu, "Alanya gibi bir şehre sahip olduğumuz ve temsil ettiğimiz için şanslıyız" dedi

DIŞİŞLERİ Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Alanya'daki Brezilya Fahri Konsolosluğu'nun açılış kokteyline katıldı. Kokteyle Brezilya Büyükelçisi Antonio Luis Espinola Salgado'nun yanısıra, Cibuti Büyükelçisi Aden Houssein Abdillahi, Romanya Büyükelçisi Radu Onofrei, Venezula Büyükelçisi Jose Gregorio Bracho Reyes ve Demokratik Kongo Cumhuriyetin Büyükelçisi Sayın Marcel Mulumbat Shidimba ile Alanya Kaymakamı Hasan Tanrıseven, ALTSO Başkanı Mehmet Şahin, ALTİD Başkanı Burhan Sili, TGF Genel Başkan Vekili ve AGC Başkanı Mehmet Ali Dim ile davetliler de katıldı. Kokteylde konuşan Brezilya Fahri Konsolosu Osman Mayatepek, "Bu Türkiye'de bir ilk. Açılışta emekleri geçen Bakan Çavuşoğlu'na, Cibutu, Brezilya Büyükelçileri'ne, Alanya'daki fahri konsoloslara bütün sivil ve askeri erkan temsilcilerine teşekkür ederim. Bugün benim için çok önemli. Ben İsviçre'de doğdum. 1997 yılından beri kendimi tam bir Alanyalı gibi hissediyorum. Alanya'yı tanıtımak için elimden geleni yapıyorum." dedi.

'MÜKEMMEL İLİŞKİLERİMİZ VAR'
Brezilya Büyükelçisi Antonio Luis Espinola Salgado da, "Alanyada bulunmak benim için onur. Fahri konsolosluklar ülkeler arasındaki ilişkilerin geliştirilmesinde çok önemli rol oynuyor. Ayrıca turizm, ticaret ve yatırımları kültürel aktiviteleri de çok iyi seviyeye getirecekler. Türkiye ve Brezilya 1858'den beri ilişkiler geliştirdi. Mükemmel ilişkilerimiz var. Yıllık olarak aramızdaki ticaret 2.3 milyar dolara ulaştı. THY'nin Sao Paulo'ya düzenlediği seferler sayesinde Türkiye'ye Brezilyalı turist geliyor. Hala yapılmayı bekleyenler var. İki ülkenin sahip olduğu güç bölgesel ülkeler olmaktan çıkmıştır. Mayatepek ismi fahri konsolos olarak burada onaylanacak. Mayatepek seçkin bir kişi, devlet alanında ilişkileri olan birisi. Ben eminim kendisi Alanya'da Brezilya'nın fahri konsolosu olarak çalışacak" şeklinde konuştu.

'FAHRİ KONSOLOSLUKLARIN SAYISI ARTIYOR'
Bakan Çavuşoğlu da, "Alanyaspor Süper Lig'e çıktı. Latin Amerika açılımı meyvelerini vermeye başladı. Latin Amerika ile karşılıklı ilişkiler yüzde 10 yükseldi. TİKA'nın ikinci ofisi Bogota'da açıldı. Gerçekten Alanya, Antalya diplomamasinin merkezi oluyor. Alanya'da fahri konsoloslukların sayısı artıyor. Antalya'da en az gelişmiş ülkeler konferansını gerçekleştirdik. 6 ay önce de G-20 zirvesini gerçekleştirdik. Antalya herkese kapılarını açan ev gibi. Böyle bir şehre sahip olduğumuz ve temsik ettiğimiz için şanslıyız. Mayatepek bundan sonra çalışacak ve Alanya'yı tanıtmak için çaba sarf edecek. Mayatepek'in işsiz kalmaması daha çok turist gelmeli. Brezilya önemli bir ortak. Brezilya küresel bir aktör. Bu aklamın gerçekleşmesi için ALTSO ve ALTİD'e teşekkür ederim.  Sizlerle birlikte olmaktan büyük mutluluk duydum" dedi.

'TEBRİK İÇİN KUYRUK VARDI'
Bakan Çavuşoğlu, kokteylin ardından davet edildiği Alanya Belediye binası arkasında kurulan sahneye gitti. Burada sahneye çıkan Bakan Çavuşoğlu 'Bugün mecliste iki nedenle kuyruk vardı. Birincisi güvenoyu almak için, ikinci de Alanyaspor'un başarısı nedeniyle beni tebrik etmek içindi." dedi. Daha sonra Bakan Çavuşoğlu, kupayı Alanyaspor'un takım kaptanı Haydar'a verdi.

29 May 2016 - 22:31 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber