Alanya'da sektöre çekidüzen! Önüne gelen müteahhit olamayacak

İnşaat sektöründe yaşanan dönüşümle alakalı Dim TV (dimtv.tv) mikrofonlarına konuşan İnşaat Mühendisi Aycan Fenercioğlu “Her müteahhit, istediği her işi yapamayacak” dedi

Alanya'da sektöre çekidüzen! Önüne gelen müteahhit olamayacak
Haber albümü için resme tıklayın

İNŞAAT sektöründe dönüşüm için düğmeye basıldı. Yapılan yeni düzenlemeyle birlikte artık önüne gelen müteahhit olamayacak. Bundan sonra yeni projelere başlarken belli kriterler aranacak. Müteahhidin mali gücü ve iş bitirme seviyesine bakılacak. Böylece hem sektör disiplin altına alınacak, hem de sektörün sağlıklı büyümesinin önü açılacak. İnşaat MühendisiAycan Fenercioğlu konuya ilişkin Dim TV (dimtv.tv) mikrofonlarına konuştu.
‘MADDİ VE TEKNİK KRİTERLER ESAS ALINACAK’
Fenercioğlu, maddi ve teknik yeterlilikler doğrultusunda sektöre sınırlamalar getirildiğine dikkat çekerek “2 Mart itibariyle Resmi Gazetede yayınlanan kanunla birlikte müteahhitler 9 gruba ayrıldı. Tebliğe göre artık müteahhitler, müteahhitlik yapabilmek için öncelikle Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü’ne başvurmak suretiyle, bakanlığın istediği belgeleri sunmak zorunda olacaklar. Bakanlık bu belgeleri 9 sınıf içerisinde değerlendirecek ve hangi sınıf kriterlerine uygunluk gösteriyorsa o sınıf içerisinde izin verdiği ölçekte iş yapabilme imkanı tanıyacak. Yani eskisi gibi herkes, istediği inşaatı yapamayacak. Sınırlama söz konusu. Bu sınırlar da maddi ve teknik yeterlilikler esas alınarak belirlenecek” şeklinde konuştu.  
‘VATANDAŞ MAĞDURİYETLERİ SON BULACAK’
Yönetmelikte yapılan değişikliklerin sektör açısından olumlu olduğunu ifade eden Fenercioğlu, “Müteahhitliğe yeni başlayacak olan arkadaşlarımız ufak işlerden başlamak suretiyle zamanla büyüyecekler. Karne sistemi artık özel müteahhitlik sektörüne de getirildi. Bunun sektör için avantajlı olduğu kanaatindeyim. Zira işinin ehli olmayan mühendislerin piyasada iş yapmasının önüne geçilmiş olacak. En önemlisi de vatandaş mağduriyetleri engellenecek” ifadelerini kullandı. Fenercioğlu müteahhitlerin ivedilikle yapması gereken başvurarak belgelerini alması yönünde de çağrıda bulundu.

19 Haz 2019 - 18:06 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.

01

hiçbirşeyden anlamayan müteahhitler duyurulmalı - hem hiçbir şeyden anlamazlar hem duvar yıkar; kaçak tesisat çekerler....elektrik, asansör, temiz pis su tesisatı ….

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 19 Haziran 18:06

Çorum Haber