Alanya'da doğum yapan annelere şerbet jesti

ALKÜ Alanya Eğitim ve Araştırma Hastanesi yeni doğum  yapan kadınların anne sütünü arttırması , bebeklerine rahatlık sağlaması amacıyla lohusa şerbeti ikram ediyor.

ANNE sütü dostu olan hastanede yönetim ekibinin anneleri emzirmeye yönelik çabaları devam ediyor. Bu kapsamda  düzenli olarak yeni doğum yapan hastalarına  lohusaşerbeti ikramında bulunuyor.  
ALKÜAlanyaEğitim ve Araştırma Hastanesi  1-7 Ağustos Dünya Emzirme Haftası kapsamında  kalıcı farkındalıklar oluşturmak adına yeni doğum yapan annelere,  hastanenin  ilk doğum hediyesi olan  lohusa şerbetini ikram ederken bir yandan da emzirmenin  önemine  ve etkili emzirmenin  teknikleri hakkında bilgilendirmeyi unutmuyor. 
Hastane Başhekimi Prof. Dr. Bülent Adil Taşbaş; “lohusa şerbeti anne sütünü artıran ve bebeğin kolay ve tatlı süt emmesini sağlayan bir içecektir . Emzirme döneminde lohusa şerbeti içen annede süt miktarı ve kalitesi de artmaktadır. Biz ikramımızı yaparken sağlık çalışanlarımız yeni doğum yapan annelerimizi emzirmenin önemine dikkati çekerek tekniklerini hakkında bilgi veriyorlar. Böylelikle  yüzlerce yıllık geleneğin yaşatılmasını  sağlıyoruz hem de  annelerimizi emzirmenin kendileri ve bebekleri açısında  faydaları konusunda  bilgilendiriyoruz”. dedi.

07 Ağu 2018 - 16:39 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber