Alanya'da bisiklete dikkat çektiler

Alanya'da günlük yaşamda bisiklet kullanımı dikkat çekmek amacıyla onlarca kadın hem kendileri hem bisikletlerini süsleyerek bisiklet turu düzenledi

Alanya'da bisiklete dikkat çektiler
Haber albümü için resme tıklayın

HÜKÜMET Meydanı önündeki Atatürk Anıtı toplanan kadınlar aynı zamanda süsledikleri bisikletleriyle renkli görüntüler oluşturdu. Bisiklet kullanımına dikkat çekmek amacıyla düzenlediği bisiklet turuna kimi kadınlar tek katılırken kimi kadınlar da çocuklarıyla katılmayı tercih etti. Bisikletli kadınlar, polis eskort motoru eşliğinde ilçe merkezinden geçerek 6 kilometre yol aldıktan sonra Tosmur Mahallesi’ne ulaştı.
'TEKRAR BİR ARAYA GELECEĞİZ'
Etkinliğin organizesini yapan Ahmet Uçankuş, Alanya’da böyle bir eksiklik vardı ve talep üzerine bu etkinliği gerçekleştirdiklerini söyledi. Uçankuş,  "Hanımlara bisiklet kullanmak çok yakışıyor. Günlük kıyafetleriyle bu işi nasıl götürürüz dedik ve gerçekleştirdik. Devamı da olacağını düşünüyorum. Henüz ismini bile koymadığımız bir grup bu. İlerleyen günlerde bir araya tekrar geleceğiz. Haftalık turlarımız da olacak. Beylerin de bizlere katılacağını umut ediyorum” dedi.
'SÜRÜCÜLER DAHA DUYARLI OLMALI'
80'li yıllardan bu yana bisiklet kullandığını aktaran Hülya Karadayı ise Alanya'da daha çok bisiklet yolu olması gerektiğini belirtti. Karadayı, "Daha önce İzmir'de de yaşadım. İzmir bu konuda çok duyarlı bir şehir ve neredeyse her caddede bisiklet yolu bulunuyor. Alanya'da da daha çok bisiklet yolu olmalı. Bunun dışında biz bisiklet kullanıcıları, otomobil ve motosiklet sürücülerinden bizlere karşı daha duyarlı olmalarını istiyoruz" diye konuştu.

24 Eyl 2017 - 20:01 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.

02

Zihni UKRALANYAYLA - Uygar yasamin oncu sinyalinin Izmir'den cikmasi ve geleneksellesmesi beni sasirtmadi. Ukrayna'da ana arterlerde bisikletlinin arkasina bakmadan sag-sol kolunu uzatarak donus-gecis onceligi sizleri sasirtacaktir. Romatizmal dertli Buyukanneler az,ekonomik ulasim araci olarak yaygin bisiklet.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 24 Eylül 20:01
01

Bir vatandaş - Alanya'nın en modern bisiklet yolu prestij caddesinde. O da çok bakımsız. Üzerinde motosikletler ilerliyor ve otolar park ediyor.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 24 Eylül 20:01

Çorum Haber