‘Alanya'da 30 bin esnaf el ele verirse…’

Alanya Bakkallar Odası Başkanı Velittin Yenialp, küçük esnafın haklı isyanına destek verdi ve vatandaşlara çağrıda bulundu. Yenialp “Alanya’da kayıtlı 30 bin esnafımız var. Hepimiz aynı geminin içerisindeyiz. Bir döngü oluşturursak, sıcak para Alanya’ya, şehrimize kalır” dedi

-Ceren ŞAHİN
TEKNOLOJİNİN
gelişmesine ve çağın değişmesine bağlı olarak insanların hayatlarında çok şey değişti. Değişen hayatlarda en çok özlem duyulan şey ise artık eski dizilerde bıraktığımız mahalle kültürü oldu. İnsanların maddi ve sosyal alanlarını etkileyen bu değişiklik küçük esnafı da kaçınılmaz bir biçimde etkiledi. 
‘ÖCELİKLE BİZ BİRBİRİMİZE SAHİP ÇIKALIM’
Konuya ilişkin birlik ve beraberlik çağrısı yapan bakkal esnafı Osman Taş “Ben bakkalım. Yanı başımda ayakkabıcı bir esnaf var. Ben ayakkabımı yanı başımdaki esnaf kardeşimden alsam, kazanır. Kazandığı ile gelir benden alır, ben kazanırım. Gel gelelim ki, o gidiyor alışverişini zincir marketten yapıyor, ben de ayakkabımı gidip zincir mağazadan alıyorum. Biz esnaflar birbirimize zarar veriyoruz aslında. İnsanların hayatlarını devam ettirebilmeleri için, kazanç elde edebilmeleri için, kiralarını ödeyebilmeleri için büyük, zincir mağazalardan alışveriş yapmaktan vazgeçmeleri lazım. Vazgeçmediğimiz müddetçe ne kiramızı ödeyebiliriz, ne sigortamızı yatırabiliriz, ne de BAĞKUR'umuzu ödeyebiliriz. Unuttuğumuz mahalle kültürümüzü hatırlamamız gerekiyor. Beraber yemek yiyip, içtiğimiz zamanları ve komşuluk değerlerimizi hatırlamalı, ticaret konusunda da bunu uygulamalıyız. Eskiden dedemizin hatırına filan kişinin yerine giderdik. Şimdi baba, oğlunun dükkanına gitmiyor. Çünkü zincir mağazalar var. Hal böyle olunca da dostluklar bitmiş oluyor. Bunun için insanlardan tek ricam alışverişlerini küçük esnaftan yapsınlar. Küçük esnaf derken sadece bir bakkal düşünülmesin, ayakkabıcı da küçük esnaftır. Galerici de küçük esnaftır. Biz birbirimize sahip çıkalım" diye konuştu.
‘BİR DÖNGÜ OLUŞSUN, SICAK PARA ALANYA’DA KALSIN’
Küçük esnafa destek olunması yönünde çağrıda bulunan Alanya Bakkallar Odası Başkanı Velittin Yenialp de konuya ilişkin Dim TV (dimtv.tv) mikrofonlarına konuştu. Yenialp "Alanya nüfus bakımından Türkiye'deki 55 ilden daha büyük, toplamda 300 bin nüfusu var. Bu nüfusun içerisinde 17 bine yakın esnafımız küçük odalara kayıtlı. 12 bine yakın da ticaret odasına kayıtlı işletme söz konusu. Bir anda 30 bin esnafın birbirinden alışveriş yaptığını düşünün. Ayakkabıcı arkadaş, bakkal ihtiyacını zincir marketler vasıtasıyla karşılarsa yine aynı zincir market vasıtasıyla Alanya'nın parasını Alanya'nın dışına göndermiş oluyor. Eğer biz birbirimize sahip çıkar da alışverişimizi bakkallar olarak o zincir mağazalar içerisinde kurulan kasaplardan değil, mahallemizde bulunan kasaplardan yaparsak, kasap da gidecek bakkaldan alışveriş yapacak. Bakkal gidip ayakkabıcıdan alışveriş yapacak. Bu bir döngü oluşturacak ve bu zincirleme alışveriş de herkesin yüzünü güldürecek. Biz esnaflar olarak birbirimize sahip çıkmalıyız ve birbirimizden alışveriş yapmalıyız. Çünkü hepimiz aynı geminin içerisindeyiz. Bir döngü oluşsun ve şehrimizde nakit para kalsın. Bugünlerde yaşadığımız en büyük sıkıntı Alanya'da sıcak paranın olmaması. Bir döngü oluşturursak Alanya'da sıcak para dönecek ve herkes mutlu olacak” ifadelerini kullandı.

DİM TV'DE İZLEMEK İÇİN TIKLAYIN!

02 Oca 2019 - 16:23 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.

01

Dadas - Esnaf alışverişini birbirinden yapsın tabii ama vatandaş nerde ucuz bulursa ordan yapar,böylede bir gerçek var memlekette,herşey çok pahalı.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 02 Ocak 16:23

Çorum Haber