Alanya alnının akıyla

Alanya Belediyesi ve Türkiye Triathlon Federasyonu'nun işbirliğiyle düzenlenen Triathlon Dünya Kupası sona erdi. İki gün süren zorlu mücadeleler nefesleri kesti

İKİ

gün süren organizasyonun ilk gününde bayan sporcular birincilik mücadelesi verdi. Galip Dere Plajı'ndan start alan yarışlarda yaş grupları uzun mesafe, genç bayanlar ve büyük bayanlar yarışı koşuldu. Yaş grupları uzun mesafe ile başlayan yarışlar nefes kesti. Yaş grupları olimpik mesafede 59 sporcu, genç bayanlarda 15 sporcu ve elit bayanlarda 70 sporcu koştu. Yüzme, bisiklet ve koşu parkurundan oluşan yarışa ilgi yoğundu. Yarışı izleyenler arasında Başkan Yücel, Kaymakam Vekili Tanrıseven, Türkiye Triathlon Federasyonu Başkanı Hamdi Güneş, Alanya Belediyesi Başkan Yardımcıları Mehmet Kula, Nazmi Yüksel ve Alanya Belediyesi Spor Müdürü Levent Uğur yer aldı.

GENÇ BAYANLARDA DANİMARKA

Saat 11.00'de start alan genç bayanlarda Danimarkalı sporcu Alberte Kjaer Pedersen 1 saat 3 dakika 45 saniye ile birinci oldu. Rus atlet Elizaveta Zhizhina ise 1 saat 5 dakika 14 saniye ile podyumda ikincilik kürsüsünde yerini aldı. Macaristan’dan Noemi Sarszegi 1 saat 5 dakika 49 saniye ile üçüncü olarak yarışı tamamladı.

UKRAYNALI SPORCU İPİ GÖĞÜSLEDİ

Saat 14.00'de başlayan büyük bayanlar startını Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel ve Alanya Kaymakam Vekili Hasan Tanrıseven birlikte verdiler. 70 sporcunun koştuğu büyük bayan yarışlarında kıran kırana mücadeleler gerçekleşti. Büyük bayanlar yarışında, 1 saat 59 dakika 32 saniye ile büyük bayanlarda birinci Ukrayna’dan Yuliya Yelistratova oldu. İkinci Amerika’dan Summer Cook 2 saat 5 saniyelik bir süreyle yarışı tamamladı. İspanya'dan Miriam Casillas Garcia 2 saat 20 saniye ile üçüncülük kürsüsünde yerini aldı. Dereceye giren sporculara ödüllerini Başkan Yücel, Kaymakam Vekili Tanrıseven, Türkiye Triathlon Federasyonu Başkanı Güneş ve Avrupa Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Chris Kithcen verdi.

İKİNCİ GÜN ERKEKLER SAHNE ALDI

Organizasyonun ikinci ve son günü olan yarışlarda, kısa mesafe yaş grupları, genç ve büyük erkekler yarışı koşuldu. Yaş grupları sprint mesafede 56 sporcu, genç erkeklerde 52 sporcu ve büyük erkeklerde 80 sporcu birbirleriyle kıyası mücadele etti. 25. Alanya Triathlonu’nun final yarışı olan Büyük Erkekler’de sporcular, bin 500 metre yüzüp, 40 kilometre bisiklet sürdükten sonra 10 kilometre koşarak yarışı tamamladılar.

GENÇ ERKEKLERDE PODYUMDAKİ ÜÇLÜ

Genç erkekler yarışında rakiplerini geride bırakarak podyuma çıkan ve İsviçre’den katılan Max Studer 55 dakika 34 saniye ile birinci oldu. Rusya'dan katılan Mikhail Antipov 55 dakika 38 saniye ile ikinci oldu. İsrail'den katılan Ran Sagiv ise 55 dakika 46 saniye ile üçüncü olarak yarışı tamamladı.

DÜNYA BİRİNCİSİ PORTEKİZLİ

Dünya Kupası’nın son yarışı olan büyük erkekler yarışında 1 saat 45 dakika 10 saniye ile birinci Portekizli Joao Pereira oldu. İkinci Norveç’li sporcu Kristian Blummenfelt 1 saat 45 dakika 21 saniye ile yarışı tamamladı. 1 saat 45 dakika 27 saniye ile yarışa Kanada'dan katılan Kyle Jones üçüncü oldu. Yarışların sonunda Alanya Kaymakam Vekili Tanrıseven ile Alanya Belediye Başkanı Yücel, büyük erkeklerde ilk üçe girenlerin ödüllerini verirken, Avrupa Triathlon Federasyon Yönetim Kurulu Üyesi Chris Kithcen ile Triathlon Federesyonu Başkanı Hamdi Güneş genç erkeklere çiçeklerini verip madalyalarını taktı.

BAŞKAN YÜCEL'DEN TEŞEKKÜR

Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, "Bu yıl triathlonun 25. yıldönümünü Dünya Kupası ile taçlandırdık. Kazasız ve sağlıklı bir şekilde yarışlar tamamlandı. Alanyamızın tanıtımı ve Alanya’nın adını dünyada duyurmak adına çok önemli bir organizasyona daha ev sahipliği yaptık. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" dedi.

19 Eki 2015 - 09:03 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber