AKUT'tan 'Paralimpik' proje

2012 YILINDAN beri Marmaris'te yürütülen 'Paralimpik Yelken Projesi' kapsamında, bedensel engelli bireylerin yelken sporu aracılığı ile denizle buluşmalarını sağlayacak ilk 'Engelli Yelkenli Teknesi' üretildi

2012 YILINDAN

beri Marmaris'te yürütülen 'Paralimpik Yelken Projesi' kapsamında, bedensel engelli bireylerin yelken sporu aracılığı ile denizle buluşmalarını sağlayacak ilk 'Engelli Yelkenli Teknesi' üretildi. Muğla'nın Marmaris ilçesinde 2012 yılından bugüne kadar yürütülen 'Paralimpik Yelken Projesi' kapsamında, paralimpik yelken yarış kategorisi standartlarında üretilen tekne, kol yahut bacak fonksiyonlarını kaybetmiş bedensel engelli bireyin yardım almaksızın kullanımına uygun olarak dizayn edildi. 'Paralimpik Yelken Projesi' Türkiye genelinde çok taraflı ortaklıklar ile yelken sporunu engelli bireyler ile tanıştırmayı hedefliyor. Uzman eğitmenler tarafından engellilere temel yelken eğitimi verilmesi, yetenekli ve istekli engellilerin ulusal ve uluslararası düzeyde paralimpik yelken müsabakalarına katılımlarının teşvik edilmesi, Türkiye Engelli Yelken Milli Takımı sporcuları yetiştirilmesi de hedefler arasında.

'AKUT OLARAK DESTEKÇİSİYİZ'

Proje ilk olarak Muğla, Antalya ve İzmir’de yaşayan bedensel engelli bireylerin yelken sporu aracılığı ile yaşam kalitelerinin artmasına katkı sağlıyor. Arama Kurtarma Derneği (AKUT) Proje Koordinatörü ve Eğitmeni Volkan Hatunoğlu, "Bedensel engelli bireylerin ücretsiz olarak yararlandığı proje Ergo Sigorta, East Marin, AEG Marine, Kaya Ropes ve Marlin Yatçılık sponsorluğunda destekleniyor. 'Paralimpik Yelken Projesi' 2014 yılında Bilgi Üniversitesi'nin düzenlediği 'Yılın Başarılı Sosyal Sorumluluk' isimli yarışmada finalist olarak ödül almıştı. Projenin her yıl büyüyerek gelişmesi ve Türkiye’nin en kapsamlı sosyal sorumluluk projelerinden biri olması hedefleniyor. Bizler de AKUT olarak, AKUT Spor Kulübü bünyesinde paralimpik yelken branşı açarak engellilerin sporla buluşmasına destek veriyoruz" dedi.

20 Şub 2015 - 09:48 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber