Aklın yolu bir

Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, sanayi sitesinin taşınmasıyla ilgili çalışma yaptıklarını söyledi. Başkan Yücel, "Bu konuda 1 aydır çalışma yapıyoruz" dedi

SANAYİ

sitesinin taşınması durumunda yerine ne yapılmasıyla ilgili soruyu cevaplayan Başkan Yücel, "Bakacağız. O bölgede kentsel dönüşümle ilgili çalışma var. 1 yıldır o bölgenin cazibe merkezi olması konusunda kentsel dönüşüm çalışmamız var" şeklinde konuştu.   

'MESLEK ÖRGÜTLERİ ÇALIŞMA YAPMALI'

Antalya Büyükşehir Belediyesi Alanya Koordinatörü Hüseyin Güney de "Sanayi sitesinin taşınmasıyla ilgili biz geçmiş dönemde bir çok çalışmalar yaptık. Kestel'deki küçük sanayi sitesiyle ilgili bazı sıkıntıların olduğunu biliyoruz. Önceki kaymakamlarımızla da farklı vesilelerle görüşüldü. Burası şimdi taşınılsa bile yetersiz bir alan. Yeni alanlar bulunup artık ihtisas sanayi mi olur, ne olur, bu konuda öncelikle bir çalışmanın yapılması gerekiyor. Sanayinin taşınması gerektiğini herkes kabul ediyor ama nasıl bir sanayi yapılması lazım? Alanya Ticaret ve Sanayi Odası (ALTSO), Güzelbağ tarafında bir sanayi ile uğraşıyor. Nasıl bir sanayi planladıklarını tam bilmiyorum. Sanayinin mutlaka taşınması gerekiyor ama şehrin ihtiyaçlarını karşılayacak şekilde yeni bir sanayinin olması gerekiyor. İlgili tüm meslek örgütlerinin bir çalışma yapıp nasıl daha iyi ve verimli olacağını değerlendirip, buna göre çalışma yapılması gerekiyor" dedi.

'MARKA PROJELER YAPILMALI'

Sanayi sitesinin taşınması durumunda, bu alanın nasıl değerlendirileceğinin de halka sorulması gerektiğini ifade eden Güney "Anket yapılıp, buralarla ilgili güzel proje yarışmaları yapılabilir. Alanya merkezde yeterince yer kalmadı. Alanya'da yaşayanların istediği bir proje uygulanabilir. Artık buralarda Alanya'nın ismini ve şehri marka haline getirecek iyi projeler yapılması lazım. Attığımız okun hedefini vurması gerekiyor. Verimli ve önemli yerleri çok iyi değerlendirip, Alanya ekonomisinin, turizminin önünü açmak gerekli" şeklinde konuştu.

29 Oca 2016 - 23:09 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber