Akdeniz CLK Alanya halkından sabır istedi!

Hafta sonu yaşanan büyük elektrik kesintisi hakkında bir açıklama yapan Akdeniz Elektrik Dağıtım A.Ş. Alanya Bölge Koordinatörü Ahmet Sait Akboğa, “Yıllardır biriken sorunların yüzde 90’ını çözdük, biraz daha sabır istiyoruz” dedi

ALANYA

merkezi besleyen ana hatlara düşen yıldırım nedeniyle Cuma ve Cumartesi kesinti meydana geldiğini belirten Akdeniz Elektrik Dağıtım A.Ş. Alanya Bölge Koordinatörü Ahmet Sait Akboğa, yılların kangren haline gelen sorunları gidermek için yapılan yatırım ve modernizasyon çalışmaları sayesinde enerji kesintilerinin çok daha kısa sürede giderileceğini belirtti. Turizm sezonunun başlaması nedeniyle yaşanan enerji kesintisinin tepki çektiğini ve buna hak verdiklerini ifade eden Akboğa, “Özelleştirmenin ardından bir yıllık süre içinde Akdeniz EDAŞ’ın Alanya’da yaptığı yatırımlar, devlet eliyle yapılan yatırımların 10 katını aştı. Şirketimizin Alanya’ya verdiği önem, yatırım oranlarında da açık bir şekilde ortaya çıkıyor. Yapılan bu yatırımların devreye alınması çok uzun kesintiler ile olabiliyor” dedi.

HATLAR 10 DEVREYE ÇIKARILIYOR

Tüketicilerin mağduriyetini en aza indirmek için, sabah 06.00-10.00 saatleri arasında kısa kısa kesintiler ile yeni yatırımları devreye almaya başladıklarını hatırlatan Akboğa, “Bu hafta içinde mevcut 6 devre olan ana hatlarımızı, yeni devreye alacağımız 4 hatla 10 devreye çıkaracağız. Bu yatırımlar sayesinde Alanya’yı hem aşırı yükleme olduğunda kolay besleyebileceğiz, hem de doğal olaylarda çıkabilecek arızalarda alternatif besleme hatları ile kısa sürede elektrik verilebileceğiz” diye konuştu.

YILDIRIM DÜŞMESİ PLANLARI BOZDU

Enerji sektörünün riskli ve sürprizlerle dolu bir sektör olduğuna değinen Akboğa, yaşanan arızalar ve yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi. Akboğa, “Cuma günü akşamı birinci arızada Alanya Trafo Merkezi yakınlarındaki ana hattına yıldırım düştü. Yıldırım nedeniyle bölgede istemeyerek de olsa enerji kesintisi yaşandı. Bu arızanın giderilmesi aşamasında alternatif hatlarla Alanya’nın 4’te 3’ünü besledik. Arıza giderilip enerji verileceği aşamada Alanya Açık Hava Tiyatrosu yanındaki indirici merkezde hücrenin kesicisi patlayarak parçalandı. Aynı anda TEİAŞ’ın Alanya TM Trafosu da devre dışı kaldı. Ayrıca şehir merkezini besleyen ana hatların birisinde patlama oluştu. Bu arızalar tek tek yapılarak Alanya’nın tamamına elektrik verildi. Özveri ile çalışarak Alanya merkezin tamamına elektrik veren, iftarlarını uzun süre yapmadan çalışarak arızayı gideren tüm mesai arkadaşlarıma teşekkür ediyor, kendilerini tebrik ediyorum” dedi.

EN ÇOK BATI ALANYA ETKİLENDİ

Enerji kesintisinin, turizm tesislerin yoğun olduğu Konaklı, Payallar, Türkler, Okurcalar ve Avsallar Mahallesi’nde, yani Batı Alanya bölgesinde alternatif beslemeler sayesinde çok kısa sürede giderildiğini hatırlatan Akboğa, Tosmur, Kestel, Mahmutlar ve Kargıcak Mahallesi’nde, yani Doğu Alanya bölgesinde enerji kesintisi yaşanmadığını kaydetti. Alanya’da yılların birikmiş sorunlarını çözmek için gayret gösterdiklerini ve bunun ne yazık ki kısa bir sürede giderilmesinin mümkün olmadığını sözlerine ekleyen Akboğa, “Göreve geldikten sonra Alanya’nın birikmiş sorunlarını çözmek için bölgenin mastır planını hazırladık” diye konuştu.

‘DAHA İSTEDİĞİMİZ SEVİYEDE DEĞİLİZ’

Kısa, orta ve uzun vadede yapılacak yatırımları planladıklarını, hazırladıkları plan dâhilinde yatırımları hayata geçirdiklerini belirten Akboğa, “Yatırımlarımız henüz istediğimiz noktaya gelmedi ancak meyvelerini almaya başladık. Kısa sürede yaptığımız önemli yatırımlar ve çalışmalar olmasaydı Cuma günü yaşadığımız doğa olayı sonrası Alanya’nın 4’te 3’ü çok daha uzun bir süre enerjisiz kalacaktı. Çalışmaların tamamlanmasıyla bu tür sürprizler karşısında çok daha kısa sürede bölgeye enerji vermeyi başaracağız. Nüfus ve yüzölçümü bakımından ülkemizdeki illerin yarısından fazlasından daha büyük olan Alanya’da yılların birikmiş sorunlarını çözmek, herkesin malumu olduğu üzere kısa sürede yapılabilecek bir çalışma değildir” dedi.

‘ALANYA HALKINDAN SABIR İSTİYORUZ’

Akboğa, açıklamasını şu sözlerle tamamladı: “Tüketicilerimizin gösterdiği tepkileri anlayışla karşılıyoruz ancak bizlere de anlayış gösterilmesini bekliyoruz. Alanya’nın kaliteli ve kesintisiz enerji alması için bizler ve mesai arkadaşlarımız geceli gündüzlü çalışıyoruz. Alanya’nın hak ettiği hizmeti alabilmesi için biraz daha zamana ve sabra ihtiyacımız var. Bunun için tüm Alanya halkından destek ve anlayış bekliyoruz.

21 Haz 2015 - 13:18 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber