Adliyede yeni dönem

Turizmin başkenti Antalya'da adliyeye işlem yaptırmak için gelen yabancı uyruklu vatandaşların dil konusunda yaşadıkları sorunların çözümü için danışma merkezinde Rusça, Almanca ve İngilizce bilen personel görevlendirilecek

ANTALYACumhuriyet Başsavcısı Ramazan Solmaz, adliyenin etkin ve verimli çalışabilmesi için bazı değişiklikler planladıklarını söyledi. Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin desteğiyle bahçedeki mobilyaları ve oturma gruplarını yenilediklerini anlatan Solmaz, adliye içindeki bazı birimleri dışarıya almayı planladıklarını söyledi. Adliye içindeki banka ve PTT şubelerini bahçeye alacaklarını anlatan Solmaz, yine danışma birimini de dışarıya taşıyarak içerdeki yoğunluğu azaltacaklarını kaydetti. Antalya'nın turistik bir şehir olduğuna dikkati çeken Solmaz, zaman zaman adliyeye yabancı uyruklu turistlerin de geldiğini söyledi. Yabancı uyruklu kişilerin sorununu anlatabilmesi için danışma birimine yabancı dil dilen personel görevlendirmesine gideceklerini aktaran Ramazan Solmaz, "Rusça, Almanca ve İngilizce bilen personel alacağız. Bu personelimiz turistleri ilgili birimlere yönlendirip sorunlarının çözümü konusunda yardımcı olacak" dedi.

16 Ağu 2016 - 21:35 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber