AB Zirvesi'nde İtalya depremi!

Bratislava'da gerçekleştirilen gayriresmi AB liderler zirvesine, İtalya Başbakanı damgasını vurdu. Başbakan Renzi, Hollande ve Merkel ile planlanan ortak basın toplantısını iptal etti

SLOVAKYA'NIN başkenti Bratislava'da gerçekleştirilen gayriresmi AB liderler zirvesine, İtalya Başbakanı Matteo Renzi'nin protestosu damgasını vurdu.

İTALYA BAŞBAKANI BASIN TOPLANTISINI İPTAL ETTİ
Edinilen bilgiye göre Başbakan Renzi, Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande ve Almanya Başbakanı Angela Merkel ile planlanan ortak basın toplantısını iptal etti.

"ÇIKAN SONUÇLARI PAYLAŞMIYORUM"
İtalyan basını olayı "Renzi, Merkel ve Holland'e karşı: bölünme" şeklinde duyurdu. Basına yansıyan haberlere göre Renzi, "Merkel ve Hollande ile basın toplantısı yapamam çünkü çıkan sonuçları paylaşmıyorum. Bu bir polemik meselesi değil. Zirvenin ekonomi ve göçle ilgili sonuçlarından memnun değilim." ifadelerini kullandı.

 FRANSA VE ALMANYA'NIN ÖNERİLERİNE KATILMIYOR
Fransa'nın ve Almanya'nın sığınmacı krizi ve ekonomik sorunların çözümüne ilişkin sunduğu önerilere katılmayan Renzi'nin, protesto amacıyla basın toplantısını iptal ettiği öğrenildi.

RENZİ TWITTER'DAN AÇIKLAMA YAPTI
Renzi, twitter hesabından yaptığı açıklamada, Avrupa'nın göç ve ekonomi politikalarını değiştirmesi gerektiğini vurguladı. Renzi, "İleriye doğru adımlar. Ama ufak ufak. Küçük bir adım. Avrupa göç ve ekonomi politikalarına değil, çok fazla riske girecek." diye yazdı. İtalya, en fazla göçmen akınına maruz kalan ülke olarak Afrika ülkeleri ile AB arasında sığınmacı anlaşması yapılmasını savunuyor.

17 Eyl 2016 - 11:13 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber