9 polis için dava açıldı

Adana Cumhuriyet Başsavcılığı, yasa dışı dinleme soruşturması kapsamında 2 emniyet müdürü ile biri emekli 7 polis hakkında ağır ceza mahkemesinde kamu davası açıldığını bildirdi. Polisler için 56'şar yıl hapis cezası istendi

ADANA

Cumhuriyet Başsavcılığı, yasa dışı dinleme  soruşturması kapsamında 2 emniyet müdürü ile biri emekli 7 polis hakkında 56'şar  yıl hapis cezası istemiyle ağır ceza mahkemesinde kamu davası açıldığını  bildirdi.

Başsavcılığın yazılı açıklamasında, Adana Adliyesinde bazı hakim ve  cumhuriyet savcılarının yasa dışı dinlenmesine ilişkin soruşturmalardan biri olan  ve Adana 3. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı S.K. ile Adana Cumhuriyet Savcısı Ş.U'nun  yasa dışı dinlenmesiyle ilgili soruşturmanın tamamlandığı belirtildi. Açıklamada şunlar kaydedildi:  "Bu kapsamda, emniyet müdürü İ.B. ve E.Y. ile emniyet amiri A.A,  komiser F.M, polis memuru H.S, A.Ş, R.K. ve M.A. ile emekli polis başmemuru A.K.  hakkında, iştirak halinde kamu görevlisinin resmi belgede sahteciliği (TCK  204/2), iftira (TCK 267/1), suç uydurma (TCK 271/1), haberleşmenin gizliliğini  ihlal (TCK 132/1), kişiler arasındaki konuşmaların dinlenmesi ve kayda alınması  (TCK133/1), özel hayatın gizliliğini ihlal (TCK 134/1), kişisel verilerin  kaydedilmesi (135) suçlarından ikişer kez cezalandırılmaları talebiyle Adana Ağır  Ceza Mahkemesinde kamu davası açılmıştır. Ayrıca ilimizde görev yapan bazı kamu görevlilerinin, bir kısım hakim,  cumhuriyet savcısı ve zabıt katibi ile adliye personelinin yasa dışı dinlendiğine  ilişkin yapılan suç duyuruları üzerine başlatılan soruşturmalar  sürdürülmektedir." Haklarında açılan davada 8. Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanacak 9  sanığın sevk maddelerine göre 56'şar yıl hapsi isteniyor.

21 Nis 2014 - 16:28 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber