'2045'e kadar su sorunu yok'

DSİ Antalya Bölge Müdürü Turkay Özgür, Bölge Müdür Yardımcısı Özhan Erdanışman ve Köksal Buğra Çelik ile birlikte Alanya Arıtma Tesisi inşaatında inceleme yaptı

Haber: Alper KUTAY
ALANYA'DAKİ
incelemelerinin ardından bir değerlendirme yapan Devlet Su İşleri (DSİ) Antalya Bölge Müdürü Turkay Özgür, çalışmaların yüzde 64’lük fiziki gerçekleşme seviyesine ulaştığını açıkladı. Çalışmaların fen ve sanat kaidelerine uygun olarak devam ettiğini belirten Özgür, “Arıtma tesisi inşaatında tesisin 23 adet ünitesinin 12 adedinin tamamı, 7 adedinin de kaba inşaatlar tamamlandı. 2 adet tesisin de ince işlerinin imalatı devam ediyor. Ayrıca saha borulama imalatlarında da imalatlar sürüyor" dedi. Özgür, açıklamalarını şöyle sürdürdü: “Dim Barajı Tüneli çıkışındaki HES’in vana odasının mansabından branşman ile alınacak 1,761 metreküp saniyelik debinin içme suyu arıtma tesisine 1600 minimetre çaplı içi katkısız beton, dışı PE kaplı spiral kaynaklı çelik boru ile iletilmesi sağlanacaktır. Tamamlandığında tesis ile 150 bin metreküp gün ve günlük 90 bin metreküp içme ve kullanma suyunun arıtımı sağlanacaktır. Arıtma tesisinin tamamlanması ile birlikte Alanya’nın 2045 yılına kadar olan içme ve kullanma suyu ihtiyacı karşılanacak. Çalışmalarda emeği geçenlere teşekkür ederim."

#

05 Nis 2016 - 00:04 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber