'2017'de elektrik kesilmeyecek'

Akdeniz Elektrik Dağıtım A.Ş. Genel Müdürü Yiğit, Alanya'da elektrik kesintisini gündemden düşürmek için 150 milyon TL'lik yatırım öngördüklerini açıkladı

AKDENİZ Elektrik Dağıtım A.Ş. Genel Müdürü Murat Yiğit, Alanya'yı il düzeyinde gördüklerini söyledi. Alanya'nın, Antalya bölgesinde merkez ilçe Muratpaşa’nın ardından en büyük bölge olduğunu belirten Yiğit "Turizmin başkenti niteliğindeki Alanya'ya hak ettiği hizmeti verebilmek için var gücümüzle çalışıyoruz. Bölgenin ihtiyacı olan yatırımları yapabilmek için master plan çalışması yaptık. Yaptığımız çalışma tamamlanma aşamasında. Master plan doğrultusunda Alanya'nın mevcut şebekesi rehabilite edilecek. Elektrik kesintisini gündemden düşürmek için 150 milyon TL'lik yatırım yapılmasını öngörüyoruz.  Master planda öngörülen 150 milyon TL'lik 2016-2020 yatırım talebimiz Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) tarafından onaylanırsa bu yatırımı 5 yıl içinde Alanya'ya yapmayı planlıyoruz. Yatırım çalışmaları hayata geçtiğinde Alanya için elektrik kesintisini 2017 yılı sonuna doğru gündemimizden tamamen çıkarmayı hedefliyoruz" dedi.

'ALANYA'YA ÇOK ÖNEM VERİYORUZ'

Alanya'nın kapasitesini ve potansiyelini bildiklerini ve bu doğrultuda hareket ettiklerini vurgulayan Yiğit sözlerini şöyle sürdürdü: "Alanya hem nüfus, hem de yüzölçümü bakımından merkez ilçeleri saymazsak Antalya'nın en büyük ilçesi. Ayrıca Türkiye'nin dünyaya açılan penceresi olan Alanya, bu özellikleriyle diğer ilçelerden ayrılıyor. Akdeniz EDAŞ olarak Alanya’ya çok önem veriyoruz. Bunun bilinciyle Alanya'ya yerinde hizmetin daha faydalı olacağını düşünerek, il seviyesinde hizmet yapmak için, Akdeniz bölgesinde ilk defa bir ilçede bölge koordinatörlüğünü kurduk. Bölge Koordinatörü olarak Ahmet Sait Akboğa’yı  görevlendirdik. Akboğa da göreve geldiğinden beri oldukça başarılı bir çalışma yürüttü. Özel şirket dinamikliğiyle göreve geldiğimiz günden bu yana ilçede yılların biriktirdiği sorunları gidermeye çalıştık. Yaptığımız çalışmalar neticesinde altyapı, yatırım ve yenileme çalışmaları sonrası geldiğimiz noktaya bakacak olursak ne denli iyi bir karar verdiğimiz anlaşılıyor. Bundan sonraki aşamada Alanya çok daha iyi bir noktaya gelecek."

04 Kas 2015 - 16:48 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber