2017 ALES sonuçları açıklandı

19 Kasım 2017 tarihinde yapılan ALES (Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı) açıklandı. ALES açıklandı mı soruları son buldu. ALES sonuçları için adaylar sonuç sistemine girebilir

19 Kasım 2017 Pazar günü yapılan Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı (ALES) bugün itibarıyla açıklandı.

ALES sonuçları nerden öğrenilir?

Adaylar ALES sonuçlarına TC Kimlik numaraları ve aday şifreleriyle buradan ulaşabilecekler.

ALES sonuçları kaç yıl geçerli?

ALES’ten alınması gereken minimum puan 55, akademik kadrolara atanabilmek için alınması gereken minimum puan 70’tir. Ancak her durumda bu puanlar yeterli olmayabilir, bazı üniversiteler lisansüstü eğitim için 55’ten fazla veya akademik kadrolara atanabilmek için 70’ten fazla puan gerektirebilir, ayrıca bazı akademik kadrolara atanabilmek için, adayların yabancı dil bilgisi seviyelerini de YDS sınavı ile kanıtlamış olmaları gerekir. Ve ayrıca bu sınavdan da 55 veya 70 üzeri bir puan almış olmaları gerekir. Alınan bu puanlar, ALES sınavları için 3 sene boyunca geçerlidir ve bu süre boyunca aday, 3 sene boyunca girdiği ALES sınavlarından istediği puanı kullanabilir.

Yeni düzenlemeyle yapılan ilk sınavdı

Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı (ALES) yeni formatıyla ilk kez 19 Kasım 2017 Pazar günü yapıldı. Test sayıları azaltılan ve hem sözel hem sayısal alandaki sınavlarda I ve II ayrımı ortadan kaldırılan ALES'te soru sayısının azalmasından dolayı süre de kısaltıldı. 160 soru 180 dakika olan sınav sistemi, yeni düzenleme ile 100 soru 150 dakika olarak belirlendi. Önceki sistemde geçerlilik süresi 3 yıl olan sınavda bu süre de 5 yıla yükseltildi.

21 Ara 2017 - 17:18 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber