20 lira karşılığında köpekleri öldürüyor

BBP Bolu İl Başkanı Mahmut Alan ile Bolu Hayvanları Koruma Derneği Başkanı Sevda Öztaşkın, Bolu’nun Gerede İlçesi’nde köpekleri 20 lira karşılığında öldüren kişi ile parayı veren kişi arasında geçen konuşmaların gizli çekimlerini paylaştı. Mahmut Alan öldürülen 51 köpeğin ödemesiyle ilgili pazarlığı izlediğinde dehşete kapıldığını belirterek, paranın kim tarafından ödendiğinin belediye tarafından açıklanmasını istedi

BBPBolu İl Başkanı Mahmut Alan ile Bolu Hayvanları Koruma Derneği, Ocak ayında Gerede’de yaşanan köpek ölümlerine dikkat çekmişti. Gerede Belediyesi’nin hayvan barınağında hiç köpek bulunmazken, dere yataklarında tüfekle vurulmuş köpekler görülürken, bazı hayvanların ise kuduz olduğu gerekçesiyle öldürüldüğü iddia edilmişti.

Mahmut Alan ile Bolu Hayvanları Koruma Derneği Başkanı Sevda Öztaşkın basın toplantısı düzenleyerek, Gerede’de köpekleri öldüren iki kişi arasında geçen konuşmaların cep telefonu ile gizlice çekilen görüntülerini paylaştılar. Görüntülerde, köpekleri 20 TL karşılığında öldüren kişi ile ödeme yapan kişinin aralarındaki konuşmalar dehşete düşürdü. İş makinesinin yanında öldürülen 51 köpeğin bulunduğunu söyleyen kişi, 34’ünü öldüren kişiye ödeme yapıldığını belirtiyor. İki kişinin kim olduğu, ödeme yapan kişinin kim adına ödeme yaptığı ise bilinmiyor.

Köpeklerin öldürülmesi üzerine araştırmalar yaptıklarını söyleyen Mahmut Alan, "Gerede’de geçtiğimiz aylarda köpeklerin vurulduğuna dair haberler almıştık. Bolu Hayvanları Koruma Derneği ile birlikte olay yerine gidip incelemede bulunduk. Oradaki manzarayı kendimiz de gördük. Barınak var ama köpek yoktu. Köpekler hiçbir şekilde barınağa götürülmüyordu. Biz bu köpeklerin nerede olduğunu merak ettiğimizde, gerçekten de öldürüldüğünü gördük. Köpeklerin öldürüldüğüne dair iki defa da tespitlerimiz oldu. Daha önce çöplükte gömülüyordu sonra dere kenarlarında bulundu. Biz bu soruları sorduğumuzda inkar edilmişti" dedi.

Mahmut Alan bir arkadaşı tarafından köpekleri öldüren kişilerin yaptığı konuşmaların çekildiğini, köpekleri öldüren kişilerden birinin belediye çalışanı olduğunu iddia ederek, "Gerede’den bir arkadaşımız bana bir CD ulaştırdı. Bu CD’yi izlediğimde gerçekten dehşete kapıldım. Köpek başına 20 lira aldıklarını söylüyorlar. Çok acıdır ki Allah’ın yarattığı bir canı alıyorsunuz ve bunu da bir belediye çalışanı yapıyor. Belediye çalışanı köpekleri vurduğu için kimden para alır? Gerede Belediyesi’nin yetkililerine sormak istiyorum. Bu arkadaşlar 20 lira aldıklarını söylüyorlar. Bu parayı kim veriyor? Gerede Belediyesi bunu açıklasın" diye konuştu.

Sevda Öztaşkın ise Gerede Belediyesi’nin hayvanlara yönelik çalışmaları nedeniyle Bolu Belediyesi’ni örnek alması gerektiğini söyledi.

22 Tem 2015 - 11:45 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber