19 ilçe dünyaya açılacak

Antalya Büyükşehir ve Alanya'yı da kapsayan 19 ilçe belediyesi, sergi alanında kendi mimari yapı ve kültürlerini dünyaya tanıtacak

ANTALYA Büyükşehir ve 19 ilçe belediyesi, EXPO 2016 Antalya’ya kuracakları sergi alanlarıyla, bölgelerinin kültürlerini dünyaya tanıtma imkanı bulacak. Türkiye’nin ilk EXPO’su olan EXPO 2016'da, Antalya büyükşehir ve 19 ilçe belediyesi, sergi alanında kendi mimari yapı ve kültürlerini dünyaya tanıtacak. 23 Nisan-30 Ekim tarihleri arasında düzenlenecek EXPO 2016’nın alt temalarından biri olan ‘Yeşil Şehirler’ kapsamında, Antalya’nın büyükşehir ve 19 ilçe belediyesi, sergi alanında bölgelerinin kültürlerini tanıtma imkanı bulacak. Ulusal ve uluslararası kongrelerin, panellerin, toplantıların ve seminerlerin organize edileceği EXPO 2016 Antalya’da belediyeler, kuracakları ‘Belediye bahçeleriyle’ 6 ay boyunca kendilerine özgü kültürleri sergileyecek. Aksu’da bulunan EXPO 2016 Antalya Sergi Alanı VIP Basın Merkezi Toplantı Salonu’na gelen büyükşehir ve 19 ilçenin belediye görevlilerine, EXPO 2016 Antalya Ajansı Akreditasyon Direktörlüğü’ne bağlı yetkililer, brifing verdi. Kendi mimari yapılarını ilçe kültürleriyle birleştirecek ilçelerin bahçeleri, EXPO 2016 sonrasında da kalıcı olarak sergi alanında varlıklarını sürdürecek.

18 Mar 2016 - 16:12 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber