'1 milyon Euro bitti!'

Alanya'dan satın aldığı villa ve dairesinin, kendisini kandıran kişilerce başkalarına satıldığını iddia eden Alanya aşığı Alman Volmer sokakta kaldı. Volmer "Bana 'Anne' diyenler beni dolandırdı. Alanya'ya 1 milyon Euro ile geldim ama şimdi 1 liram yok" dedi

ALANYA'DA yerleşik olarak yaşayan Alman Irmgard Berta Volmer (83), sahibi olduğu villa ve dairenin kendisinden habersiz başkalarına satıldığını iddia etti. Alanya'ya ilk kez 30 yıl önce kocasıyla gelen Volmer, eşiyle birlikte çok sevdiği Alanya'da yaşamaya karar verdi. Ardından çift Alanya'ya daha sık gelmeye başladı. Volmer, 1997 yılında Büyükhasbahçe Mahallesi'nde bir villa satın aldı. Bu sırada Volmer, 2003 yılında eşini kaybetti. Volmer, ardından yaşadıklarını şu sözlerle anlattı: 
"2010 yılında H.Y. tarafından hakkımda 460 bin 44 TL'lik icra takibi başlatıldığı söylendi. Benim böyle bir borcum yoktu ve daha sonra senette oynama yapıldığıortaya çıktı. O sırada tanıdığım R.E'nin oğlu ve eskiden villamın bahçıvanı olan Y.E, bana icra alacaklısının evime haciz koyup sattıracağını, bunu engellemek için villanın üzerine 65 bin TL bedelli ipotek konulması gerektiğini söyledi. Bunun üzerine ben Y.E. ile birlikte Alanya Tapu Müdürlüğü'ne gittim. Yapılacak işlemin villama ipotek koymaktan ibaret olduğunu sanıyordum ve hazırlanan belgeleri imzaladım. Resmi senetteki 'Türkçe okuma yazma biliyorum, tercüman istemiyorum' ve 'Okudum' ifadeleri bana ait değil. İmza attığımda bu yazıların belgede var olduğunu da hatırlamıyorum. İşlem sırasında yanımda tercüman da yoktu." 
'DURUMU ALMANYA'DA ÖĞRENDİM'
Ocak 2016'da Almanya'ya giden Volmer'e tanıdığı M.G. tarafından villa ve dairesinin satış senetleri elektronik postayla gönderilmiş. Bir başka arkadaşı tarafından da telefonla bilgilendirilen Volmer, Y.E'nin ipotek koyma bahanesiyle villa ve dairesini sattığını iddia etti. Durumu öğrenince Alanya'ya gelen Volmer, villasının kapısının kilidinin değiştirilmiş olduğunu fark etti. Volmer, bir komşusundan villasının kilidinin R.E. tarafından değiştirildiğini öğrendi. Villasından H.Ö'nün çıktığını gören Volmer, ona evin kendisine ait olduğunu söyledi. Volmer, H.Ö'nün ise kendisine 'Ben bu villayı bin 200 TL'ye R.E'den eşyalı olarak kiraladım' dediğini vurguladı. Volmer, iddialarına şöyle devam etti: "Evdeki bütün mobilya ve eşyalar bana aitti. Villada ayrıca elektrikli piyano, kıyafetlerim, altın bilekliğim, kolyem ve yüzüğüm vardı. R.E'nin evimi muvazaalı olarak kira sözleşmesiyle H.Ö'ye kiraladığını öğrendim."   
'DUBLEKS DAİREMİ DE ALDILAR'
Volmer, iddialarını şöyle sürdürdü: Y.E, Tosmur Mahallesi'nde bulunan dubleks dairemi de muvazaalı ipotek koydurarak anlaşma dışında tapuda üzerine devralmış. Bu dairede kızım oturuyordu, eve kontrol amacıyla gittiğimde burada da tanımadığım bir kişinin oturmakta olduğunu gördüm. Evde görüştüğüm kişi, bana daireyi bir yıllığına kiraladığını söyledi. Bunun üzerine, villa ve dairemi, beni dolandırmak suretiyle tapuda üzerine geçiren Y.E, H.Ö ve R.E. ile dairemde oturan tanımadığım kişiden şikayetçi oldum."  
'BENİ SOKAKTA BIRAKTILAR'
Öte yandan, 13 yıl önce kocasını yitirmesinin ardından Alanya'da tanıdığı bazı kişilere borç vererek, onlara yardımcı olmaya çalıştığını söyleyen Volmer "Borç verdiğim insanlar da sözlerini yerine getirmediler ve borçlarını ödemediler. Böylece çok daha zor bir duruma düştüm. Temiz sandığım insanların iyi niyetimden yararlanacakları hiç aklıma gelmedi. Birikimimi bankaya koymaktansa, Alanya'da tanıdığım ve temiz sandığım insanlara borç vererek, onlara yardım etmek istemiştim. Ve iki evimin başkaları tarafından işgal edildiğini gördüm. Bana 'Anne' diyen insanların beni dolandıracaklarını hiç düşünmemiştim. Yardımlarım ve insanlara duyduğum güven sonucu sokakta kaldım. Oysa ben Alanya'ya 1 milyon Euro nakit ile gelmiştim. Şimdi 1 liram yok" dedi.

07 Nis 2016 - 22:36 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber