Gerginlikle ülke yönetilmez

ÜLKEYİ

yönetenler her kim olursa olsun bulunduğu makamın sorumluluklarını unutup sürekli hedef seçtikleri insanları yani muhaliflerini aşağılayıcı, dışlayıcı vs. gibi söylem ve tavırlardan kaçınmalıdırlar. Zira bu iş çocuk oyuncağı değil ülke yönetiyorsunuz.

Lütfen geçmiş dönemlere bir göz atınız, hatırlayınız, hiç böylesi bir durum var mı? Evet zaman zaman geçmiş dönemlerde iktidar ile muhalefet arasında anlaşmazlıklar olurdu ama böylesi sürekli gerginlik yaşanmazdı. Kabul eder veya etmezsiniz ama geçmişte ülke yöneticisi büyüklerimiz böyle ucuz yollara sapmadılar.
Sürekli gerginlik nedir bu beyler. Lütfen bu gerginlikleri bırakınız da ülke gündemine ve gerçeklerine dönünüz. Yetkili makamlarda bulunanlar usul ve adabı bir tarafa kaldırıp sürekli itişme, kapışma, şikayet gibi ucuz yollara sapmamalılar.
Bir Belediye Başkanı meclis toplantısında haddini aşan bayan bir üyeye yaptığı uyarıda biraz haddini aşarak yüksek sesle konuştuğu için bugünlerde gündemin en önemli konusu haline getirildi ki çok yanlış. Bu Belediye Başkanının 18 Mart Çanakkale Şehitlerini anma etkinliklerinde konuşturulmayacağının en üst yetkili tarafından açıklanması en hafif tabirle hoş bir durum değildir. Lütfen Sayın Cumhurbaşkanımız bunları bırakalım.
Son yıllarda Türkiye iktidar ile muhalefetin kavgalı olduğu bir ülke haline getirildi. Sormak lazım, daha önce de iktidar sürekli muhalefetten şikayet ederdi, şimdi ise Bahçeli’den hiç şikayetçi değil. Demek ki aradıkları muhalefet lideri ve partisi böyle olmalı imiş.
Birbirimizi kandırmayalım. Ülkeyi yönetenler sürekli kendisinin yaptığı her şeye evet diyen bir muhalefet istiyor ki bu mümkün değil. İşte ülkeyi yöneten irade böyle bir muhalefet istiyor, bu olmaz ise gerginlik çıkarıyor. Bunu kabul etmek mümkün değil. Lütfen geçmiş dönemlere bir bakalım, ona göre hareket edelim. Çünkü bu ülkenin gerginliğe değil, birlik ve beraberliğe ihtiyacı var.

# YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazar M. Rüştü Mat - Mesaj Gönder


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.



Anket Alanya Belediye Başkanlığı anketi - Alanya'nın nabzını tutuyoruz! Siz kime oy verirdiniz?
Tüm anketler

Çorum Haber