New York Times: Erdoğan’ın partisi derin bir şekilde bölündü

New York Times gazetesi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın başkanlığını yaptığı AKP’nin yerel seçim sonrasında ‘derin bir bölünme’ içinde olduğu yorumunda bulundu.

CARLOTTA GALL imzalı, AKP’nin İstanbul’da yeniden seçim girişimlerinin parti kademelerinde geniş bir bölünmeye sebep olduğu kaydedilirken, “Hatta başkan bile alışıldık olmayan bir saldırıyla karşı karşıya” ifadesine yer verildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın İBB Başkanı seçilerek siyasi gücünü elde ettiği 1994’ten bu yana geçen 25 yıllık sürede ilk kez ‘güç merkezi’ İstanbul’un yönetimini kaybettiğinin hatırlatıldığı haberde; “Muhalefet liderine yönelik çirkin fiziksel saldırıyı da içeren ülkedeki gerilim, İstanbul’un kaybının Erdoğan’ın bir zamanlar sağlam görülen güç şemasına nasıl şiddetli bir darbe indirdiğinin altını çiziyor” dendi.

Aynı zamanda Erdoğan’ın damadı olan Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak liderliğindeki AKP içi bir grubun seçimlerin yinelenmesi için baskı yaptığını savunan Gall, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun da AKP içinde ‘agresif bir oyuncu’ olduğu yorumunu yaptı

26 Nis 2019 - 16:09 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber