Gayri milliler ve gayri ciddiler

BARZANİ

25 Eylül’deki korsan referandumu gerçekleştirdiğinde, elimiz kolumuz bağlı bir şekilde, kin kusarak, hükümetin bir adım atmasını bekledik.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kuzey Irak’ta gerçekleştirilen referandum sonrası yaptığı konuşmasında “Vana bizde” diyerek çeşitli yaptırımların da olacağını belirtirken, taahhütlerin sadece sözde kalması milyonlarca Türk’ün Kerkük feryadını sadece “Vana” ile ötelemesi, biz Türk milliyetçilerini derinden üzmüştür.
Bizler “Vatan” diye ağladıkça, “Kerkük elden gidiyor” diye bağırdıkça, sözde yaptırımlardan söz etmeleri artık inandırıcı gelmediği gibi, “Ne zaman kınayacaklar” sorusu aklımıza geliyor.
Ülkücü Milliyetçi Hareket'in lideri Sayın Devlet Bahçeli'nin bundan yıllar önce yaptığı uyarılara kulak asmayan hükümet yetkililerinin, Kuzey Irak’taki köpeğe yıllarca attıkları kemiklerin bedelini bugün Türk milleti ödemekte, Kerkük sinemizden koparılmak istenmektedir.
Hükümetin 15 Temmuz hain darbe girişimi sonrası unutmuş olduğu Türklüğü ve milli hassasiyetleri hatırlaması, gerekli girişimlere geç de olsa başlaması, gerçeği geç de olsa fark etmesi daha kötü sonuçların yaşanmasının bir nebze olsun önüne geçmiştir.
15 yıldır hükümete bu konularda “gayri ciddi” davranmasına tahammül edemezken, daha adı sanı, siyasi rolü, kimin veya kimlerin güdümünde olduğu belli olmayan MHP’nin arındırdıkları “Barzani'nin referandumunu engellemek istiyorlarsa derhal bizim YSK üyelerini göndersinler" cümleleri, ülkemizin içinde bulunduğu durumun ciddiyetinden uzak, bu talihsiz açıklamanın izahı yoktur.
Bu söylemleri savunanlar ise daha büyük bir gaflet işleyip, Kerkük’ün beka sorunu yaşamasından MHP’yi sorumlu tutacak kadar gözlerini bir koltuk kapa bilme hevesleri için karartmışlardır.
Kerkük ve Gavim gardaşlarımız hususunda MHP ve liderinin bayram mesajında bile, “Türkmen yurtları asil ve asli sahiplerinden koparılmak istenmektedir. Buna izin verilmemeli, buna asla müsaade edilmemelidir. Çünkü Türkmen eli Türk'ün öz yurdudur. Kerkük Türk'tür, mütecaviz emel, hedef ve etnik soykırıma tabi tutulamayacaktır. Türkiye her türlü ihtimali stratejik ve milli güvenlik şuuru kapsamında planlamalı, güney sınırları boyunca senaryosu yazılan hain ve hasımane oluşum ve yapılara göz açtırmamalı, fitneyi odağında etkisiz hale getirmelidir” sözleri bu güruh tarafından “Bayramda böyle açıklama mı yapılır?” diyerek eleştirmişlerdi.
Savunanların birkaç tanesine, herhalde rengarenk olan partilerinin yeni yönetimlerinde yer alacaklar ki, üşenmeden 2013 yılında ablalarının bir paylaşımı ile durumdan vazife çıkartarak kendilerinin “YSK” ciddiyetsizliğinden sonra aklama gayretine düştüklerini görüyoruz.
Biz bu şahısların da geçmişlerinde ne tür bağlantılarının olduğunu bildiğimiz gibi, hayırseverliklerini nerelerde gösterdiklerini de biliyoruz.
Bu anlamda da MHP ve liderimize neden saldırdıklarını gayet iyi anlıyoruz.
Mevcudiyetimizin yegane sebebi Türklüktür, Türklüğün yaşadığı her bir karış topraktır.
Dertlerinin makam ve mevki olanların anlama zorluğu çektiğini bilsek de, devletimizin bekası, Türklüğün yaşatılması için iç çekişmeler bir yere bırakılıp, hainlere ve düşmanlarımıza karşı tek vücut ve tek yumruk olacak, Türk- İslam sancağını nerede bir Türk boyun bükmüşse oraya dikmeyi ülkü edinenlerdeniz çok şükür.
Ne mutlu Türk'üm diyene...

# YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazar Hasan Cantürk - Mesaj Gönder


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.



Anket Alanya Belediye Başkanlığı anketi - Alanya'nın nabzını tutuyoruz! Siz kime oy verirdiniz?
Tüm anketler

Çorum Haber