Eyyy canlı bomba! (2)

NEDEN

canlı bomba?
Bu tür eylemlerin tercih edilmesinin nedenlerine gelince, çok uzun süre düşünmeye gerek yok. Uzmanlar, eylemlerin diğer saldırılara göre planlanmasının daha kolay olduğunu, arkasında iz bırakmadığını ve yardım aldığı kişiler hakkında bilgi veremediğini ve en zor bölüm olan kaçma işlevi için bir kaygı barındırmadığını vurguluyorlar. Esas olan, canlı bombayı bu işe razı etmek.
Tel Aviv Üniversitesi'nde görevli İsrailli Psikolog Ariel Merari, 50 kadar canlı bombanın yapısını ve sosyal çevresini araştırmış ve seçilen katillerin en benzer özelliklerinin hiç dikkat çekici olmamaları ve mümkün olduğu kadar sabıkasız kişiler olduğunu vurgulamış.
Bu tür eylemcilerin, toplumda kendine bir yer edinemeyen kişilerden oluştuğu, fakir bir aileye mensup oldukları, içine kapanık veya ölümcül hasta insanlardan seçildiği belirtilmiş.
Eylemcinin kendini feda etmesi, kahraman olma ve şehit olma duygusunu ön plana çıkarabiliyor. Buna, dini duyguların kötü emeller uğruna sömürülmesi de denebiliyor. Genelde dindar yetişen bu tür insanlar, öteki dünya ile ilgili vaatlere, biraz da cahilse daha çabuk inanabiliyor. Eylemci, hem cennette hem de öldükten sonra yeryüzünde kahramanlaşarak ölümsüz olacağına inanıyor. Eylemi gerçekleştiremediği takdirde, bir insan gibi saygı görmeyeceği vurgulanıyor. Beyin yıkama teknikleriyle, kişinin utanması ve kendini suçlu hissetmesi sağlanıyor. Nihayetinde eylemci, korkak damgası yemektense ölümü tercih ediyor.
2015 yılında, hakkında kayıp başvurusu yapılan 451 kişinin Suriye'ye giderek terör örgütlerine katıldığı tespit edilmiş. Bu sayı, bir önceki yılda ise 727 kişi olarak kayıtlara geçmiş.
Şimdi, böyle bir göreve niyet eden, kahraman veya şehit olabilmek için terör örgütlerine katılmak isteyen teröristlere seslenmek istiyorum:
Eyyy canlı bomba, kendini kullandırma! Onların kötü ve sonu belli olmayan emellerine alet olma! Senden haber alamayan aileni ve sevdiklerini daha fazla üzme, endişelendirme! Sen de bilirsin ki bizim kutsal dinimizde masum insanların canını almak, onların malına, namusuna göz dikmek yoktur. Canı veren de alan da yüce Allah'tır.
Kahraman veya şehit olmak istiyorsan, gel TSK veya emniyet güçlerine katıl. Ülkene ve masum insanların hayatına göz diken kahpe teröristlere karşı savaş ki, şehitlik mertebesine ancak böyle ulaşırsın. Her vatan şehidi gibi sen de bizden bir dua alarak, belki Allah'ın sana takdir edeceği cennetteki yerini alırsın.

# YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazar Önder Güney - Mesaj Gönder


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.



Anket Alanya Belediye Başkanlığı anketi - Alanya'nın nabzını tutuyoruz! Siz kime oy verirdiniz?
Tüm anketler

Çorum Haber