'Evet' derseniz...

HALKOYLAMASI

tartışmalarında işin anasını değil ama danasını tartışıyor ve işin özünü fark etmiyoruz; ipin ucunu kaçırıyoruz.

İktidar yanlıları için Recep Tayyip Erdoğan tartışmasızdır, bunu asla tartışmayız.

İktidar yanlısı olmayanlar için ise sorun Cumhurbaşkanı'nın ne dediği değil, sorun Recep Tayyip Erdoğan ile ilgili değil, tartışmanın konusu Türkiye ve Türk milleti olarak geleceğimiz, egemenliğimiz.

İktidar yanlıları için tartışma kişiselleştirilirken, karşı olanlar için kişisel değil fakat milli bir konu.

Sen, ben, Recep Tayyip Erdoğan dahil biz, hepimiz birer faniyiz, kalıcı olan, ebedi yaşayacak olan Türk milletidir. Onun için halkoylaması şahsi, bireylere özgü değil fakat çok daha geniş, derin, büyük ve sonsuz geleceğimizin konusudur. Öncelikle bunda anlaşalım, aksi halde birbirimizi yaralayacağız, düşman kardeşlere döneceğiz ve sonuç ne olursa olsun ardımızda sosyal dokusu ölümcül yaralar almış bir halka döneceğiz. Türk milletine yakışan bir şehit evladı olmayacağız.

Halkoylamasında evet çıkarsa olacaklara bakalım:

TBMM artık milletten temsil yetkisi alan milletvekillerinden oluşmayacak, liderlerin atayacağı 'liderin adamları'ndan ibaret olacak. Onlar ne halktan güç alacaklar, ne halkı temsil edecekler, ne de hür iradeleri olan özgür insanlar olacaklar. Meclis'te varlık sebepleri Türk milletinin egemenlik hakkını kullanması için milletin vekilliği olmayacak. Ne hükümet kurabilecek, ne yasa yapabilecek, ne de iktidarı denetleyecek. Görünüşte varken gerçekte bir hiç olacaklar.

Egemen bir millet olarak kendi geleceğimizi inşa etmek için seçtiğimiz milletvekillerinden beklediğimiz bütün görevleri bundan böyle Cumhurbaşkanı yerine getirecektir. Egemenliğimiz elimizden alınacaktır.

İşte bu olmadı, egemen bir millet, özgür bir vatandaş egemenlik hakkını neden bir kişiye devretsin, aklından zoru mu var? Kimin ne zaman ne yapacağından nasıl emin olabiliriz? Hakkımda karar verileceğinde bunun 'doğru karar' olacağının bir garantisi var mıdır? Bu konuda söz söyleme hakkımı neden kullanamayayım, neden bütün bir millet adına tek bir kişi karar versin ki?

Bikoş, hiç bir işe yaramayan 600 kişiyi de sırtımda taşıyacağım.

Hakimler ve savcılar yürütmeye karşı bağımsız, korkusuz ve sadece yasaya ve kendi vicdanlarına uyan kararlar alamayacaklar. Her hakim ve savcı iktidarın atadığı muktedirlerin şerrinden sakınma ihtiyacına mahkum edilecek, hak ve adaletin yerini güç ve iktidar alacaktır. Yargı iktidarın elinde bir sopa olacak, vatandaş ne kadar ararsa arasın artık hakkını bir daha bulamayacaktır. Adalet mekanizması adalet dağıtmayacak fakat baskı ve zulmün aracı olacaktır.

Egemenliğim elimden alınıyor. Adalet rafa kalkıyor. Hür vatandaş köle oluyor.

Devlet, devlet olmaktan çıkıyor.

Şimdi soru şu: Kendi ellerimle buna neden izin vereyim, yoksa deli miyim?

Gelecek hafta bu konuyu irdelemeye devam edeceğiz.

# YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazar Yusuf Kileci - Mesaj Gönder


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.



Anket Alanya Belediye Başkanlığı anketi - Alanya'nın nabzını tutuyoruz! Siz kime oy verirdiniz?
Tüm anketler

Çorum Haber