Esme Abamın yemegleri

ALANYA'NIN

bi numaralı yemegcilerinden biri de Esme Abamdır. Ben Esme Abamı dee esgiden bilirin. Haggatan gözel yemeg bişirir. Hal Gavşaa'nın altında oolu Cevced'ilen barabar engi bişirdii yemegleri likontalarında satarlar. Gülüglü çorbayı da haggıılan bişirir. Evel zamanının Alanya yemegleri gari yiddi geddi. 40 yılda bi deggelir oldu. Onun uçun, evel zamanının yemeglerini özleyenler gedsin de Esme Abamın likontasında bi yemeg yesinler. Esme Abam, sırf Alanya yemee bişirir. Etli bamyanın, balıg düzmesinin, göleviz yemeenin, gabıglı guru fasillenin, lumbar dolmasının, dud sarmasının, badılcan yoortlamasının, öküz halvasının, fısdıglı ilimonatanın dadına bi bakın. Ööle fiyetli de deel. Cevced yemeglerin fiyetlerini çog yön dutuyoru. Cevced Alanya aşıı, "Herkez Alanya yemeglerini yesin deyi fiyetleri ayallarım" der. Allah Esme Abam'ın goluna guvat versin. Engiile Alanya yemee bişirenler azaldı gari. Engi yemegler esgi Alanya'da her evde bişiriliridi. Hindiki yeni yedmeler endee yemegleri peg bilmezler. Yeni yedmeler gedsin de o yemeglerin dadına bi bagsınlar, dedeleri, nineleri neyile garınlarını doyururlarımış, bi görsünler. Benim avrad da bilmez engi yemeglerin çoonu veyahud işine gelmez. Onun uçun ben de gederim engire.

Benden böönlüg bu gadar. Hadi galın saalıcaala.

# YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazar Amat Bilir - Mesaj Gönder


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.



Anket Alanya Belediye Başkanlığı anketi - Alanya'nın nabzını tutuyoruz! Siz kime oy verirdiniz?
Tüm anketler

Çorum Haber