Esgiden buz bile löküsüdü

Bilader dün ısıcagdan muhaldım, buzdolabından buz gibi sovug su içerke aglıma geldi. Esgiden ben çocukaana buzdolabı yoodu engi Alanya'da. Beliki bir iki ağanın evinde vardır. Engi evlerden buz isdenirdi. Bi de Guylaröö Camisi'nin yandakı beledan ağacının dibinde galıb galıb buz satılırdı. Engi buzu bıçgıla biçeller, isdeedin gadarını paraala verirleridi. Buza bi gırnab ipi baalaverirleridi, buzu engi ipile eve götürür gederdin. Endee buzu böyügce bi çencerenin içine gorlar, üsdüne su dökülür, buzula sovuyan suyu içelleridi. Bi de gırmızı topragdan desdiler varıdı. Engi gırmızı topraglı desdinin suyu sovug olurdu. Engile evlerde tazigli su, hazır su yoodu. Çeşmelerden su çekinirdi evlere. Sugözüü'ndee Çiddi Emineel'in evinin bööründeki Ayazma'nın suyu sovug olur dellerdi. Ben bile engire kaç sefir desdiile su doldurmaya geddim. Hindiki gibi buz gibi, sovucag Pepsi, Yedigün yoodu o zamanlar. Ayran edilirdi. İlimonata edilirdi. Nerdeg şerbeti, begmez şerbeti edilirdi. Bi keresinde ıramedli bobam eve Cüce Gazozu getirdii de naadar sevindidig. Cüce gazozu da o vakıtlar "32 dişe keman çaldıran gazoz" deyi satılırıdı. O zamanlar evel yazın şeerde peg adam galmaz, herkez ısıcagdan gaçar, yaylaya göçer gederidi. Durbannas, Gedeved, Urumdaş, Mamıısedi adam kakılı olurudu. Hindi gene var emme eskiki gadar deel.

Benden böönlüg bu gadar. Hadi galın saalıcaala.

# YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazar Amat Bilir - Mesaj Gönder

#

göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.



Anket Alanya Belediye Başkanlığı anketi - Alanya'nın nabzını tutuyoruz! Siz kime oy verirdiniz?
Tüm anketler

Çorum Haber