Emek hırsızları vicdanen rahat mısınız?

AYTEMİZ

Alanyaspor ısrarla sahada kalmaya çalıştıkça, mütevaziliği ile ön planda kalmak için sussa da bir kara gömlekli ortaya çıkarak 103 milyon Euro’luk Fenerbahçe ile 32 Milyon Euro’luk takımların maçında hem maçın önüne geçiyor, hem de maçın adamı oluyor. Burada sadece Alanyaspor mağdur edilmekle kalınmadı Fenerbahçe de şaibeli maç aldı diye gündeme oturdu. Bir kez daha gördük ki İstanbul takımları yarışta geri düştüğü anda futbol baronları devreye girerek rolleri dağıtıyor. Hatta Beinsport ve TRT gibi kurumlar da bazı pozisyonları tartışılmasın diye tekrar vermediği gibi özete de koymuyor. Şimdi sizlere objektif şekilde hakemin kararlarını anlatmaya çalışacağım. Zira okuyucularım iyi bilir ki, hakem hakkında fazla konuşmam ama o kadar ince ince doğrandık ki, hakem maçın sonucuna tesir etti.

1- Maçın 20. dakikasına kadar Alanyasporlu futbolcular o kadar sert faullere maruz kaldılar ki, hakem uyarmayı bile yapmadan rakibe izin vererek oyuncularımızın direncini kırdı. Normal seyirci bunu çözemeyebilir ama futbolu bilenler bunu net gördü.
2- Dakika 32'de Alanyaspor 1-0 geride iken maçın kırılma anı yaşandı. Fenerbahçeli oyuncu elleri açık şekilde topu karşılayarak penaltı yaptırdı ama hakem önünde olmasına rağmen es geçti. Talimatlar der ki; eğer bir oyuncu elleri açık şekilde topu elle karşılarsa, yakın mesafede de olsa penaltıdır. Kaldı ki aynı gün oynanan Başakşehir-Trabzon maçında aynı pozisyon yaşandı ve penaltı çalındı.
3- Maçın önüne geçen hakem, bu pozisyondan biraz sonra rakibin atağında Zvellas aynı hareketi yaptı ve anında düdük çalarak serbest vuruş verdi.
4- Dakika 60'da rakip oyuncu Jonson, Fernandes'ten topa değmesine rağmen baldırı ile oyuncuyu bozdu. Faul beklenirken hakem bey devam dedi ve o pozisyon devamında rakibin penaltı pozisyonu doğdu. Burada bir hamle var ama rakip oyuncu daha hamle başlamadan kendini atmaya başladı. Burada hakemi yanıltan 3 kişinin oyuncuyu makasa aldığı görüntüsüdür. Oyuncu, pozisyonu çözemeyen hakemden resmen penaltıyı aldı. Maç 2-1 devam ederken ikinci kırılma anı da bu pozisyon olmuştur.
5- Yine bir pozisyonda Alanyasporlu futbolcu, rakip ceza sahası içinde yerde yatarken topa vurdu ve o anda iki rakip oyuncu cezası sahası içinde voleybolcu gibi elleri açık topu karşıladılar. Buna gördüğü halde penaltı çalamayan hakemin iyi niyetli olduğunu kimse anlatmasın. Bir maçta bu kadar sonuca etki yapılmaz ve Fenerbahçe gibi bir takımın da buna ihtiyacı yoktur.
Fenerbahçe aleyhine verilen kararlara bakacak olursak maçın son bölümünde ofsayt yüzünden bir golünde yan hakem yanlış karar vermiş. Asıl önemli tek pozisyon ise maçın hemen başında net olmayan ama tartışmaya açık bir penaltı pozisyonu var.
Sonuç olarak hakem maçın önüne geçti ama düşünmemiz gereken bir konu da Konya maçı ile bu maçı aynı kategoride değerlendiren teknik ekip var. Kazanan takım bozulmayabilir ama önde oynayan bir takıma farklı çıkmamız gerekirdi. Maç öncesi Twitter'da bu yönde görüşlerimi yazdığım için skora göre görüş belirtmiyorum. Artık bu maç bitti. Önümüzde Trabzon maçı ve Gençlerbirliği maçları var. Trabzon maçını da kaybedebiliriz ama Gençlerbirliği maçını da kaybedersek taşlar yerinden oynar.

# YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazar Veysel Okşar - Mesaj Gönder


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.



Anket Alanya Belediye Başkanlığı anketi - Alanya'nın nabzını tutuyoruz! Siz kime oy verirdiniz?
Tüm anketler

Çorum Haber