Yerli oto yola çıkmaya hazır

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, yerli otomobil modellerinin bu ay içinde tanıtılacağını söyledi

YERİ otomobilin 4 tip olacağını daha önce de açıkladığını hatırlatan Işık, binek modellerin bu ay içinde tanıtılacağını, SUV modelinin ise eylüle kalacağını kaydetti. Işık, eylüle ertelenme nedeni olarak ise menzil uzatma kitine ilişkin ek çalışmaları gösterdi. Binek ve SUV modellerinin ardından 30-40 araçlık bir filonun hazırlanacağını açıklayan Bakan Işık, her türlü arazi testinin yapılacağını ifade etti. Işık, testler sonrasında da seri üretime geçileceğini söyledi.

CEP'TE MARKA

Yerli telefon üretimine de değinen Işık, sıfırdan bir telefon üretiminden ziyade, donanım ve yazılım konusundaki projeler oluşturmaya çalıştıklarını dile getirdi. Şu anda 3 projenin donanımla, 5 projenin de yazılımla ilgili destek almaya hak kazandığını belirten Işık, burada asıl önem verdikleri şeyin marka olduğunu ifade etti. Tüm parçaların mutlaka Türkiye'de üretilmesi gibi bir isteklerinin olmadığını vurgulayan Işık, "Cep telefonunda önemli olan marka oluşturmak. Onun dışındaki tüm işlemleri artık bir şekilde elde edebiliyorsunuz" diye konuştu.

09 Ağu 2015 - 11:07 - Ekonomi


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber