Yaş koza hasadı başladı

ALANYA Koza Birlik Kooperatifi Müdürü Muzaffer Durusoy, yaptığı açıklamada, kooperatifleri tarafından köylülere dağıtılan ipek böceği larvalarının 45 günlük sürenin ardından gelişimlerini tamamladığını ve hasadın başladığını belirtti.

Gazipaşa'da ipek böcekçiliğinin gün geçtikte geliştiğini ve yaygınlaştığını ifade eden Durusoy, ilçede 7 köyde ipek böceği üretimi yapıldığını, en fazla üretimin ise Ilıca köyünde gerçekleştiğini kaydetti. Bu yıl Gazipaşa'da 111 ailenin 165 kutu ipek böceği beslediğini anlatan Durusoy, "Bu yıl geçen yıllara göre daha yüksek rekolte bekliyoruz. Gazipaşa'da 6 bin 500 kilogram koza üretiminin gerçekleşmesini hedefliyoruz. Yaş kozanın kilosu 24 liradan alınacak" dedi. Ilıca Köyü Muhtarı Hasan Ali Kaplan ise, köyün en önemli gelir kaynağının ipek böcekçiliği ve yaş koza üretimi olduğunu söyledi. Köyde 80 ailenin ipek böceği besleyip yaş koza ürettiğini anlatan Kaplan, "Aileler bin ile bin 500 lira arasında gelir elde ediyor. Ama daha fazla kutu besleyen aileler, daha fazla gelir de elde edebiliyor" diye konuştu. İpek böceği besleyenlerden Şerife Dinç de, 20 yıldan bu yana ipek böcekçiliği yaptıklarını anlatarak, bu sayede ailelerinin geçimini sağladıklarını ifade etti. 

#

26 May 2012 - 00:00 - Ekonomi


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber