Turizm devi iflasın eşiğinde

Alman medyası, TUI’den sonra dünyanın en büyük ikinci turizm grubunun mali durumunun çok kötü olduğunu yazdı.

ALANYA Gazipaşa havalimanına da direkt uçuş yapan İngiliz turizm deviThomas Cook, mali yılın ilk yarısında yaklaşık 1,7 milyar avro kaybetti ve 1,3 milyar avro net borç aldı. Borsada, tüm şirket değeri sadece 144 milyon avroya geriledi ki, bu TUI değerinin yirmi de biri bile değil. Aynı zamanda, Thomas Cook'un Çinli holding Fosun'un yüz milyonlarca avro vermesi beklenen kurtarma kredisiyle ilgili görüşmeler de devam ediyor. Bir Fosun yöneticisi Nikkei Asian Review'e yaptığı açıklamada, "Herhangi bir satın almada olduğu gibi, Thomas Cook'un satın alınması da birçok sorun içeriyor" dedi. Müşteriler için bu, dikkatli olmaları gerektiği anlamına geliyor. Her ne kadar Thomas Cook, rezervasyonu yapılan paket tatillerin iflas durumunda yasal hükümlerle karşılandığını vurgulasa da, yükümlülük toplam 110 milyon Euro ile sınırlı. Sektör tahminlerine göre, sadece Almanya'da yıllık satışlarda bir milyar avrodan fazla para harcayan bir şirket için bu çok fazla değil.Öte yandan, Thomas Cook sözcüsü, müşterilerin "tatillerini ve uçuşlarını güvenle rezerve edebildiklerini" söyledi. Londra'daki merkezden bir yetkili ise, “Bir yeniden yapılanma anlaşmasının temel taşları üzerinde önemli ilerleme kaydedildi. Sigorta için maksimum limitin 110 milyon Euro olduğu doğru. Fosun, Thomas Cook ve Neckermann Reisen ile büyük bir Avrupa markası ve genişlemesi için hevesli olan güçlü bir yatırımcı. Uzun vadede, Thomas Cook öncekinden daha iyi olabilir ancak bu Çin'den gelecek yeni misafirler sayesinden mümkün” dedi. Uzmanlar, 110 milyon Euro sigorta limitinin artırılması gerektiğini belirtiyorlar.

23 Ağu 2019 - 12:41 - Ekonomi


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber