Turfanda kiraz tezgahta

Gazipaşa'da yaz mevsiminin habercisi olan turfanda kiraz hasadı başladı

GAZİPAŞA'NIN önemli kiraz üretim merkezlerinden Doğanca Mahallesi’nde erkenci kirazlar manav ve pazar tezgahlarında yerini almaya başladı. Kaliteli ve erkenci üretimiyle bölgenin önemli kiraz yetişen merkezi haline gelen Gazipaşa’da, Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü verilerine göre 700 ile 1500 rakımlı yüksek bölgelerde kaliteli ve ihracatlık kiraz üretimi gerçekleşiyor. İlk hasadı yapılan kiraz Gazipaşa ve İstanbul piyasasında alıcı bulurken, kirazın kilosu kalitesine göre 25-30 TL arasında alıcı buluyor. Doğanca Mahallesi'nde kendi bahçesinden topladığı kirazları satışa sunan pazarcı esnafı Cihan Bilgili "Erkenci kirazlarımız yetişti. Oldukça kaliteli ürünler topladık. İnşallah bu yıl kirazda verim yüksek olacak" dedi.

22 Nis 2018 - 23:10 - Ekonomi


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber