TÜMSİAD: Seçimlerin yenilenmesi ekonomik istikrarı bozmaz

Tüm Sanayici ve İş Adamları Derneği (TÜMSİAD) Genel Başkanı Yaşar Doğan, İstanbul seçimlerinin yenilenmesinin ekonomiyi olumsuz etkilemeyeceğini öne sürdü.

TÜMSİAD

Başkanı Doğan yaptığı yazılı açıklamada, Yüksek Seçim Kurulu'nun (YSK) İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimini iptal ederek yenilenmesine karar vermesine ilişkin değerlendirmede bulundu.YSK'nın bir hukuk kurulu olduğunu söyleyen Doğan, "İstanbul sadece Türkiye’nin değil, dünyanın göz bebeği bir şehir. 16 milyon insanın yaşadığı İstanbul’un ekonomik büyüklüğü birçok ülkeden fazla. Böylesine önemli bir şehri yönetecek iradeyi belirleyen büyükşehir belediye seçimlerinin de hiçbir soru işaretini barındırmaması gerekiyordu. Yüksek Seçim Kurulu, İstanbul seçimlerinde akıllarda kalan soru işaretlerini de yok edecek bir karar almıştır. 23 Haziran’da yenilenecek İstanbul Büyükşehir Belediyesi seçimleri tüm milletimiz adına hayırlı olsun" ifadelerini kullandı. Doğan, Türkiye’nin son 5 yıldır seçim ikliminde yaşadığını ve hükümetin önünde icraat için 4.5 yıl gibi uzun bir süre olduğunu anımsatarak, şöyle devam etti: "Daha şimdiden ekonomik büyüme, istihdam, ihracat, enflasyonla mücadele gibi alanlarda önemli adımlar atıldı, atılmaya da devam ediliyor. TÜMSİAD olarak biz de ‘Büyük Türkiye İçin Üretmeye Devam’ diyoruz. İstanbul seçimlerinin yenilenmesi ise ekonomik istikrarın korunmasında herhangi bir sorun teşkil etmez, ekonomiyi olumsuz etkilemez."

08 May 2019 - 15:40 - Ekonomi


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber