Trafik sigortasında yüzde 20 indirim

'Torba kanun’ tasarısının 16 maddelik birinci bölümü kabul edildi

MECLİS Genel Kurulu'nda zorunlu trafik sigortası, 65 yaş aylıkları, 15 bin polis alınması, 25 yaşa kadar genel sağlık sigortası primlerinin silinmesi, Kanal İstanbul ve terörizmin finansmanı suçuyla mücadelede yeni düzenlemeleri içeren 'torba kanun' tasarısının 16 maddelik birinci bölümü kabul edildi.
Kabul edilen maddelere göre, zorunlu trafik sigortası uyuşmazlıklarının daha hızlı çözülmesi için düzenleme yapılıyor. Bu çerçevede, zarar gören, zorunlu mali sorumluluk sigortası için dava yoluna gitmeden önce ilgili sigorta kuruluşuna yazılı başvuruda bulunacak. Sigorta kuruluşunun başvuru tarihinden itibaren en geç 15 gün içinde başvuruyu yazılı olarak cevaplamaması veya verilen cevabın talebi karşılamadığına ilişkin uyuşmazlık olması halinde zarar gören, dava açabilecek veya tahkime başvurabilecek.

Zorunlu trafik sigortasında yapılacak düzenleme ile 16.5 milyon taşıt sahibini ilgilendiren zorunlu trafik sigortasında fahiş fiyatı bitirecek adımlar atılmış oluyor. Trafik sigortasının düzenleme sonrasında ilk etapta yüzde 20 oranında ucuzlaması bekleniyor.

KANAL İSTANBUL'A 15 MİLYAR DOLAR
Tasarıyla, 'Kanal İstanbul' ve diğer su yolları için yasal düzenleme getiriliyor. Tasarıyla ilgili kanunda 'Su yolu' tanımı yapılarak, su yollarına kanuni statü kazandırılıyor. 64. Eylem Planı'nda yer alan dev projeye ilk kazmanın 2016 yazında vurulması planlanıyor. 15 milyar dolarlık projede 500 bin nüfuslu 2 şehir yapılacak. Yasal düzenlemenin yapılmasıyla birlikte Kanal İstanbul süreci hız kazanmış olacak.

İŞVERENLERE SİGORTA PRİMİ DESTEĞİ
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nca belirlenen sosyal yardımlardan yararlanan kişileri istihdam eden işverenlere, sigorta primi desteği verilecek. Türkiye İş Kurumu'na kayıtlı işsizler arasında olması kaydıyla, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışmayı Teşvik Fonu Kurulunca belirlenen nakdi düzenli sosyal yardım alanların özel sektörde işe girmeleri halinde, sigorta primlerinin işveren hisselerine ait tutarı, işe başladığı tarihten itibaren bir yıl süreyle Aile Bakanlığı'nca karşılanacak.

TURİZM İŞLETMELERİNE BORÇ ERTELEME
Meclis'te kabul edilen tasarının ilk bölümünde turizme yönelik destekler yer alıyor. Düzenlemeye göre üzerinde konaklama amaçlı turizm tesisleri yapılmak üzere kamu arazisi tahsis edilen belgeli yatırımcılar ve işletmecilerden, irtifak hakkı tesis edilip edilmediğine veya kullanma izni verilip verilmediğine bakılmaksızın 2016 yılı için tahsil edilmesi gereken kira, kesin tahsis, irtifak hakkı, kullanma izni bedelleri ile hasılat paylarıyla Kültür ve Turizm Bakanlığından belgeli konaklama tesisleri tarafından Hazine taşınmazlarının izinsiz kullanımlarından dolayı tahsil edilmesi gereken ecrimisillerin ödeme süreleri bir yıl ertelenecek.

ELEKTRİK VE SU BAĞLANTISI
Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanun uyarınca riskli alan, kentsel dönüşüm ve gelişim alanı, yenileme alanı olarak belirlenen alanlarda bulunan yapılardan, yapı ruhsatiyesi veya yapı kullanma izni bulunmayan yapılara, dönüşüm ve yenileme uygulamalarına muvafakat verilmesi koşuluyla geçici olarak elektrik, su, doğalgaz bağlantısı ve aboneliği yapılacak.

14 Nis 2016 - 10:32 - Ekonomi


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber