Tekstilcinin umudu Sevgililer Günü

AKDENİZ Hazır Giyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Tarık Bozbey, havaların daha önceki kış aylarına göre sıcak geçmesi nedeniyle yüzde 70'e varan indirimlerle satışlarını arttırmaya çalışan tekstil sektörünün yeni umudunun 14 Şubat Sevgililer Günü olduğunu belirtti.

Bozbey, yaptığı açıklamada, yaklaşık 2,5 milyona yakın kişiyi istihdam eden sektörün 5-6 yıldır zararına çalıştığını, ancak bir yıldan bu yana işlerin iyi olduğunu, krizin kötü etkilerinin giderilmeye çalışıldığını söyledi. Avrupa'nın birinci üreticisi ve ikinci tedarikçisi konumunda bulunan Türkiye'de sektörün ihracat rakamının yaklaşık 30 milyar dolar olduğunu ifade eden Bozbey, bunun 14 milyar dolarının kayıtlı ihracat olarak gerçekleştiğini kaydetti. "KIŞLIK ÜRÜN ALMANIN TAM ZAMANI" Konfeksiyon sektörünün bayram ve yılbaşı gibi özel zamanların yanı sıra anneler, sevgililer ve babalar günlerinde hareketli bir süreç geçirdiğini vurgulayan Bozbey, bu dönemlerde normal günlere göre satışlarının yüzde 10 ile 25 arasında arttığını kaydetti. Bu yıl sert soğukların yaşanmadığını, bu nedenle şubat ayında yapılması gereken indirimin aralık ayına çekildiğini anlatan Bozbey, şöyle devam etti: "Daha önceki yıllarda ekim, kasım ve aralık aylarında çok ciddi kışlık satışı gerçekleşirdi. Ancak bu yıl kış döneminde havalar daha önceki yıllara göre biraz daha sıcak geçti. Bu da vitrinde yer alan kışlık ürünlere daha erken bir dönemde yüzde 70'e varan indirimleri beraberinde getirdi. Şuan piyasadaki büyük indirimleri kaçırmayarak kışlık ürün ihtiyacını almanın tam zamanı. Sektörümüzün hareketlendiği önemli günler var. Anneler, sevgililer günü gibi. Şuan önümüzde 14 Şubat Sevgililer Günü var. Bu tarihte, piyasadaki yüzde 70'e varan indirimlerinde etkisiyle kışın ılıman geçmesi nedeniyle elde kalan birçok ürünün satışının gerçekleşeceğini ümit ediyoruz. Piyasa şartları sevgililere büyük avantajlar sunuyor. Tekstilciler için butik günlerden olan sevgililer günü nedeniyle satışlarda yüzde 25'e varan bir hareketlilik bekliyoruz." Önümüzdeki süreçte yüzde 10 ile 15 arasında yeni indirimlerin olabileceğini de hatırlatan Bozbey, ancak bu zamanın istenilen ürünün bulunabilmesi açısından sıkıntı oluşturacağını sözlerine ekledi.

#

08 Şub 2011 - 00:00 - Ekonomi


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber