Tarımda ‘Kiraz’ zamanı

Alanyalı çiftçilerin kiraz ve ceviz üretimine yöneldiğini belirten Tarım Müdürü Rüzgar "Yakın bir zamanda Alanya bu iki ürünün üretiminde söz sahibi haline gelecektir" dedi

Erkan UYSAL

ALANYA Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Mehmet Rüzgar, Alanya'nın yayla ve yüksek mahallelerinde kiraz ve ceviz üretiminin giderek arttığını söyledi. Rüzgar, Alanya’nın yüksek kesimlerinde ceviz ve kiraz üretimin arttığını belirterek "Özellikle Kadıyakası ve Gören yaylaları, Güzelbağ, Mahmutseydi, Demirtaş mahalleleri, Dikmetaş, Samsa ile Söğüt yaylaları yakın zamanda kiraz ve ceviz üretimi ile ön plana çıkacak. Kiraz ve ceviz üretimini daha da arttırmayı hedefliyoruz" dedi.  Alanya'da 467 dekarlık alanda kiraz ve 410 dekarlık alanda da ceviz üretimi yapıldığını söyleyen Rüzgar "Alanya'da 467 dekarlık arazide 22 bine yakın kiraz ağacı ve 410 dekarlık alanda da 11 bin 500 ceviz ağacı bulunuyor. Alanya'da yıllık 480 ton kiraz üretimi ve 400 ton civarında da ceviz üretimi yapılıyor. Son günlerde yüksek kesimlerde üretim alanları genişliyor. Genişlemenin nedeni de kirazın ve cevizin getirisinin çiftçileri memnun etmesi. Artık çiftçilerimiz, imkanları doğrultusunda kiraz ve ceviz üretimine yöneliyor. Kirazın iç piyasada tüketiminin yanısıra ihracat imkanının yüksek olması da çiftçinin kiraza yönelmesini sağlıyor. Bu konuda çiftçilere gerekli desteği vermeye devam edeceğiz. Yakın bir zamanda Alanya, kiraz ve ceviz üretiminde söz sahibi olacak" dedi.

10 Ağu 2015 - 22:49 - Ekonomi


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber