Son gün 20 Mart!

EPDK, şirketleri 'Kârı azaltın, tavan fiyat gelir' diye uyardı. Şirketler, uzlaşma yoluna gidiyor

AKARYAKIT şirketlerinin katkılı benzin fiyatlarında indirimi sağlanıyor. Bu konuda Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu'nun (EPDK) uyarısı üzerine şirketler yetkililerle görüşme yoluna gitti. EPDK, katkılı benzinde indirim olmazsa tavan fiyat geleceğini duyurmuştu. Şirketler, 'katkılı' diyerek benzin fiyatlarında 15-20 kuruşluk farklar oluşturuyor.

'SİNYALİNİ ALDIK'

Enerji BakanıTaner Yıldız da, "EPDK ile sektör temsilcilerinin çok iyi bir iletişimi olduğunu söylemem lazım" dedi. 20 Mart'a kadar, katkılı akaryakıt ürünlerinde sektör temsilcilerinden indirim talep ettiklerini hatırlatan EPDK Başkanı Mustafa Yılmaz ise, "Sektör temsilcilerinin kârlarını makul bir seviyeye çekmeleri durumunda bu konuda bir karar almamız söz konusu olmayabilir. Firmaların gereken adımı atacaklarını ümit ediyorum, atacaklarının da sinyalini aldık" diye konuştu. Yılmaz, indirim yapılmadığı takdirde, kanundan kaynaklanan yetkilerini kullanmak durumunda olduklarını belirtti.

15 Mar 2014 - 12:12 - Ekonomi


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber